Sportos értekezlet (képgalériával)2017. szeptember 8. (péntek) 19:00 - Városnews/6067_0_300.jpgTanévindító értekezletet tartottak a város és a térség testnevelői a Marosi István Városi Sportcsarnok éttermében. A rendezvényen több új pedagógus is bemutatkozott. Szó esett a diákolimpia versenyrendszerében történő változásokról. Az előző év legjobb eredményeit az Ózd Térségi Diáksport Bizottság elnöke Ivády Csaba foglalta össze, aki kitért a jövőbeni feladatokra is.

A Marosi István Városi Sportcsarnok éttermében tartották meg tanévnyitó értekezletüket a város és a térség testnevelői. A pedagógusok azért gyűltek össze, hogy megismerjék a diákolimpiai versenyrendszerre vonatkozó legfontosabb tudnivalókat. A sportos évnyitón a hagyományoknak megfelelően először az előző tanév történéseit értékelték a Térségi Diáksport Bizottság vezetői. Ivády Csaba beszámolójából kiderült, hogy a diákolimpiai pontszámításban kik érték el a legjobb eredményeket.

A képzeletbeli dobogóra a Bolyky Tamás Általános iskola mellett, a Vasvár és az Újváros Téri Általános Iskola állhatott még. Tavaly a szakközépiskolák is remekeltek, itt első helyen a SZIKSZI végzett, megelőzve ezzel a JAG-ot és a Gábor Áron Szakképző Iskolát. Az értekezleten elhangzott, hogy Ózd továbbra is kiemelt szerepet játszik majd a küzdelemsorozatban, a városi döntők mellett több térségi és megyei döntőt is a helyi sportlétesítményekben rendeznek majd meg.

„Elkezdődik a 2017/18-as szezonja az idei tanévnek, több diákversennyel és több sportágban készülünk megrendezni ezeket a versenyeket, a Langer László Emlékversennyel indítunk, ez már a nyolcadik év lesz, hogy megrendezzük, az idei versenyre máig lehetett nevezni. A következő versenyünk szeptember 19-én az ügyességi csapatbajnokság lesz, amely visszatért a diákolimpiai versenynaptárba, majd az őszi diákversenyekkel folytatjuk az évet” - nyilatkozta Török Richárd, az Ózd Térségi Diáksport Bizottság titkára.

A diáksport életet érintő egyik fontos változás, hogy a bizottságon belül a jövőben minden sportágnak külön felelőse lesz, de más területen is történt átalakulás.

„Lesznek változások, ezek elsősorban abból állnak, hogy új nevezési rendszert alakított ki a Magyar Diáksport Szövetség, ezt szeretnénk bemutatni. Sajnos Benőcs Dávid úr, a Borsod Abaúj Zemplén Megyei Sportszövetségtől nem fog megérkezni, hiszen az ő szerepköre lett volna ez. Jelenleg is még ez átdolgozás alatt áll, így még az iskoláknak nem sikerül nevezni ezekre a versenyekre, de reméljük, hogy ez hamar rendeződik” - mondta Ivády Csaba, az Ózd Térségi Diáksport Bizottság elnöke.

A tanévnyitó értekezleten több új testnevelő is bemutatkozott, akik ezentúl szintén szerepet vállalnak majd abban, hogy a fiatalok megszeressék a sportot. A megbeszélésen elhangzott az is, hogy Vanczák Attila hatékony közbenjárásának köszönhetően egy közel tíz éves probléma is megoldódott. Augusztus elsejétől ugyanis újra van sportorvosa Ózdnak, Dr. Hegedűs Ibolya személyében.


067_0_t 067_1_t 067_2_t 067_3_t
067_4_t 067_5_t 067_6_t 067_7_t
067_8_t 067_9_t 067_10_t
Vissza