Nyílt nap (képgalériával)2017. szeptember 8. (péntek) 19:00 - Oktatásnews/6066_0_300.jpgKülönleges nap virradt ma az Újváros Téri Óvoda dolgozóira és óvodásaira, ugyanis először tartottak nyílt napot az intézményben. A szülők így jobban megismerkedhettek az óvónénikkel, és a kicsik is pozitív élménnyel kezdhették a tanévet. A gyerekek többféle játékot és arcfestést is kipróbálhattak a Mosolybirodalom Alapítvány és a Görögkatolikus Parókia jóvoltából. Az óvoda a napokban elnyerte a „megye legaktívabb óvodája” címet a Katasztrófavédelmi Főigazgatóságtól.

Több helyen állítottak fel ugrálóvárat az óvoda udvarán, amit a gyerekek nagy örömmel birtokba is vettek. De ezen kívül még egy sor más elfoglaltság közül választhattak. Volt, akit csak az arcfestés érdekelt, de nagyon sokan mentek át a hátsó udvarra, ahol különböző népi játékokat próbálhattak ki. Sőt néhányan saját játékot is kitaláltak, a pókember-üldözést, amihez az arcfestés szolgált alapul. A szülők és a gyerekek is elégedettek voltak a nyílt napot illetően.

„Az ilyen jellegű rendezvényeket mindig nagyon szerette korábban is, és ez a mostani így, hogy még jó időt is kaptunk, így hál'istennek az égiek jóvoltából, ez nagyon jó” - nyilatkozta Széles Annamária, szülő.

Bár még a beszoktatási időszakban járunk, az első napok viszonylagos csendben és nyugalommal teltek.

„Nem volt sírás, volt egy kis pityergés, de mivel nagyon családias a légkör, az óvónénik megengedték, meg kérték is, hogyha van mód és lehetőség is, az első pár napban menjünk be a gyerekekkel, játsszunk, nézzünk szét, és utána már bátran elengedtek, nem sírtak, úgyhogy játszanak, itt alszanak, rendben van minden” - mondta Gerdáné Monyók Aida, szülő.

Barcsáné Gulyás Judit elmondta, hogy a sikeres nyílt napon kívül a Katasztrófavédelemtől kapott elismerésre is nagyon büszkék.

„A napokban nagy megtiszteltetés ért bennünket. A Katasztrófavédelem részéről az ózdi kirendeltségről megkeresett bennünket Tőkés Tamás és Czene Zsolt, hogy az alkotói pályázaton nyújtott szereplésünkért a „megye legaktívabb óvodája” címet nyertük el. És ezért kaptunk egy emléklapot és egy nagyon szép serleget. Nagyon köszönjük, és ezentúl is megpróbálunk aktívak lenni” - fogalmazott Barcsáné Gulyás Judit, a Cica csoport óvónője.

A nagycsoportosok rajzoltak a legtöbbet, de a középsősök munkái közül is sokat beküldtek a pályázatra. Az óvodába jelentkezők egyébként többféle csoportbeosztás közül is választhatnak. Minden évben indítanak tiszta és vegyes életkorú csoportokat, az óvoda dolgozói pedig megpróbálnak minden kérésnek eleget tenni.


066_0_t 066_1_t 066_2_t 066_3_t
066_4_t 066_5_t 066_6_t 066_7_t
066_8_t
Vissza