Magyar Kupa (képgalériával)2017. szeptember 7. (csütörtök) 19:00 - Sportnews/6063_0_300.jpgMagabiztos játékának köszönhetően győzedelmeskedett a Magyar Kupa első fordulójában az ÓAM-Ózdi KC. Az ózdiak a Debrecen együttesét látták vendégül a Marosi István Városi Sportcsarnokban. A sorozat szabályai miatt mindenképp győzniük kellett a hazaiaknak a továbbjutáshoz, ami 26-20 arányban sikerült is nekik.

Bár a felkészülés során kétszer is sikerült legyőznünk a hajdúsági együttest fontos volt a jó szereplés. Elsősorban azért, mert a szurkolók most láthatták először tétmeccsen az új igazolásokat, másrészt bár a bajnokságban való jó szereplés a legfontosabb, hazai pályán szerettek volna a fiúk szép játékot mutatni a nézőknek. A kezdődobást, folytatva a hagyományokat ebben az évben is Riz Gábor országgyűlési képviselő végezte el. Már az első félidőben látszott, hogy a mieink kellőképpen ráhangolódtak a játékra, hisz végig a kezükben tartották a mérkőzést. Az összecsapás első felében szép összjátékok, és megannyi látványos megmozdulás jellemezte az ózdiak szereplését. A jó teljesítménynek köszönhető, hogy a szünetre 5 gólos előnnyel vonulhattak az öltözőbe.

„Nincs könnyű helyzetem. Nem játszottunk jól ismét, és ez már sorozatban több mérkőzés óta tart. Nincs meg a lendület és a dinamika. A legfájóbb, hogy a taktikai fegyelem sincs meg a játékosoknál. Nagyon egyszerű helyzetekből kapunk gólt, és bravúrokból tudunk gólt szerezni ahelyett, hogy az egyszerű megbeszélt dolgokat csinálnánk” - nyilatkozta Szabó Csaba, a Debreceni EAC vezetőedzője.

A meccs második félideje úgy folytatódott ahogy az első véget ért. Magabiztos ózdiak, és támadásban gyakran bizonytalan debreceniek küzdöttek egymással. Csapatunk folyamatosan tartotta a gólülönbséget, és a mérkőzés végére kialakult a 26-20-as végeredmény. A csapat kvalifikálta magát a Magyar Kupa második fordulójába, amelynek sorsolását a szeptember 20-i játéknap után tartják meg. Az ózdiak az NB I/B-s bajnokságban jövő héten szombaton, Nyíregyházán mutatkoznak be.

„Köszönjük a gratulációt. Örülök neki, hogy viszonylag elfogadható teljesítménnyel magabiztos győzelmet arattunk a Debrecen együttese ellen. Az első félidőben kezdett a játékunk összeállni. Úgy gondolom ,hogy a gólkülönbség sem túlzott ezen a mérkőzésen. Azt sajnálom, hogy a végjátékban picit kiengedtünk. Voltak olyan gyermeteg hibák, ami miatt viszonylag elfogadható gólkülönbség alakult ki a végén. Ettől függetlenül gratulálok a csapatnak szép munka volt” - értékelt Szakál György, az ÓAM-Ózdi KC edzője.

A hajdúságiak legjobbja a 8 gólig jutó Erdős Zoltán volt. Hazai oldalon a találkozó legeredményesebb játékosai Nyeste Balázs és Szűcs Balázs voltak, akik egyaránt 6-6 góllal vették ki a részüket a győzelemből.


063_0_t 063_1_t 063_2_t 063_3_t
063_4_t 063_5_t 063_6_t 063_7_t
063_8_t
Vissza