Rendkívüli ülés (képgalériával)2017. szeptember 7. (csütörtök) 19:00 - Önkormányzatnews/6061_0_300.jpgPályázat a sportcsarnok tetőfelújítására. Hozzájárulás az együttműködési megállapodás megkötéséhez, ami a faapríték tüzelésű fűtőmű megvalósításához szükséges. Köztéri illemhely kezelésbe adása. – egyebek mellett ezek a témák kerültek szóba Ózd Város Képviselő-testületének mai rendkívüli ülésén. A döntéshozók a bizottsági üléseket követően hét napirendi pontot vitattak meg.

A bizottsági üléseket követően a leghosszabb és legzajosabb téma a Marosi István Városi Sportcsarnok tetőfelújításához kapcsolódó pályázat beadásának kérdése volt. A döntés sürgős volt, hiszen holnap van a benyújtási határidő.

„Régi-régi problémát tudunk orvosolni a Magyar Kézilabda Szövetség által kiírt újabb pályázattal, hiszen a sportcsarnok épülete már nagyon régen beázik, és 30%-os önerő biztosításával 14 millió 230 ezer forintból az előzetes becslések szerint ezt meg tudjuk oldani” - mondta Fidrus Péter, alpolgármester.

Hogy a pályázatot be kell nyújtani, azzal minden képviselő egyetértett. Az ellenzéki oldalról Obbágy Csaba azt mondta, hogy a tetőfelújítást már a küzdőtér fejlesztése előtt meg kellett volna oldani, s felvetette azt a kérdést is, hogy nagyobb mértékben ki kellene használni a pályázat adta pénzügyi lehetőségeket. Többen a hőszigetelés hiányát hangsúlyozták, amit Janiczak Dávid polgármester az épület energetikai korszerűsítésére már korábban beadott TOP-os pályázattal magyarázott. Azt is mondta, ma még nem tudni, hogy melyik pályázat nyer, s jövőre feltehetően nyílik majd újabb lehetőség a fejlesztés folytatására. Tóth Pál a közel 15 milliós felújítást egyenesen pazarlásnak tartotta, mivel a későbbi hőszigetelés esetén újra kell majd csinálni a víz elleni szigetelést is. Egyedül Tóth Pál tartózkodott, képviselőtársai igennel szavaztak a pályázat benyújtásával kapcsolatban.

Egyhangúlag járult hozzá a képviselő-testület ahhoz, hogy a Távhő Kft. ügyvezetője Konzorciumi Együttműködési Megállapodást és Támogatási Szerződést kössön a Nemzeti Fejlesztési Programirodával a faapríték tüzelésű fűtőmű létesítése érdekében.

„Márciusban meghatalmazott a testület, hogy konzorciumi megállapodást kössek a Nemzeti Fejlesztési Programirodával, hogy be tudjuk ezt a pályázatot nyújtani, illetve elő tudjuk ezt készíteni. Örömmel értesítem Ózd város lakosságát, hogy ez a pályázatunk nyert, a Nemzeti Fejlesztési miniszter ezt a pályázatot megvalósításra alkalmasnak ítélte” - fogalmazott Halász Sándor, az Ózdi Távhőtermelő és Szolgáltató Kft. ügyvezetője.

A testület mai döntésével az Ózdi Városüzemeltető Intézmény kezelésébe adta azt a köztéri illemhelyet, amelyet a közelmúltban avattak fel. A toalett része 3 darab figyelőkamera is, amely az esetleges rongálások kivizsgálását segíti. A napirendhez tartozó határozat kijelöli azt a közterületet is, amelyet a kamerák megfigyelnek. Kérdésre válaszként pedig elhangzott az is, hogy a kamerák csak képet rögzítenek, probléma esetén van lehetőség a felvételek elemzésére. A mai ülésen is felvetődött a nyilvános illemhely üzembe helyezésének szükségessége. Janiczak Dávid polgármester igazolásképpen arról tájékoztatta a döntéshozókat, hogy az elmúlt 2 hétben 350-en használták az objektumot, ami rácáfol a kétkedésre.


061_0_t 061_1_t 061_2_t 061_3_t
061_4_t 061_5_t 061_6_t 061_7_t
061_8_t 061_9_t 061_10_t
Vissza