Jobb adni! (képgalériával)2017. szeptember 6. (szerda) 19:00 - Városnews/6058_0_300.jpgTizenhat általános iskolás diák kapott felszerelésekkel megtöltött iskolatáskát a Magyar Református Szeretetszolgálat képviselőitől. A szervezet programját rengetegen támogatták, így országosan ezer fiatalnak könnyítették meg a tanévkezdést a szolgálat munkatársai. Az ajándékokat a református imateremben vehették át négy intézmény tanulói.

„Jobb adni!” A Magyar Református Szeretetszolgálat munkatársai ezen gondolatot szem előtt tartva végzik mindennapi munkájukat. A szervezet iskolakezdési programjának keretében országosan is rengeteg gyermeknek könnyítette meg az iskolába indulást. A jó ügy mellé bárki odaállhatott, mindössze tárcsáznia kellett a 1358-as adományvonalat. Az összegyűjtött tanszereket a napokban folyamatosan osztják szét.

„Az ózdi iroda is megkeresett pár helyi iskolát. Kértük, hogy küldjenek olyan gyerekeket, akik rászorulnak erre a támogatásra, vagyis iskolatáskára és erre a felszerelésre. Ennek apropóján tudtuk most elhozni ezeket ide, ugyanis hál'istennek az egész országban ezer gyereknek tudtunk adományt adni. Voltak magánszemélyek, cégek, akik segítették ezt az akciónkat” - fogalmazott Németh Csabáné, a Magyar Református Szeretetszolgálat Alapítványának B.-A.-Z. megyei mentora.

Ózdon az Árpád vezér, a sajóvárkonyi, az Apáczai Csere János és a II. János Pál Katolikus Általános Iskola 16 diákja vehette át a teli iskolatáskákat, amely tartalmazott minden iskolakezdéshez szükséges eszközt. Mindenki a korosztályának megfelelő füzeteket, írószereket kapott. A szerencsés kisdiákokat az egyes intézményekből a pedagógusok szorgalmuk, valamint magatartásuk alapján választották ki.

„Az igazgató néni most mondta, hogy azért választott ki pont minket, mert mi jól tanultunk, jó volt a szorgalmunk, és nem rosszalkodtunk” - nyilatkozta Váradi Nikoletta, az Apáczai Csere János Általános Iskola tanulója.

A református imateremben a tanulók sorban vonultak ki, hogy átvegyék ajándékukat. A szeretetszolgálat munkatársai meglepetéssel is kedveskedtek nekik, így gazdára talált több üveg üdítő és néhány pohár joghurt is. A fiatalok lelkesen nézegették a csomagjuk tartalmát.

„Kaptunk gyakorló füzeteket, tolltartót, filctollat, meg sok mindent” - mondta Jónás Fabríció, az Apáczai Csere János Általános Iskola tanulója.

A Magyar Református Szeretetszolgálat a továbbiakban is szervez hasonló akciókat. Ilyen például a Nyilas Misi ösztöndíj-pályázatuk, amit a valamely művészeti ágban, sportban vagy természettudományban, bölcsésztudományban kiemelkedően tehetséges tanulók nyújthatnak majd be szeptember 17-től. A Kárpát-medencében 50 gyermeket szeretnének támogatni ezzel a törekvésükkel, amely ebben a tanévben havonta tízezer forinttal járulna hozzá tanulmányaik megkönnyítéséhez.


058_0_t 058_1_t 058_2_t 058_3_t
058_4_t 058_5_t 058_6_t 058_7_t
058_8_t 058_9_t
Vissza