Új tanév (képgalériával)2017. szeptember 6. (szerda) 19:00 - Oktatásnews/6057_0_300.jpgMegkezdődött az új tanév a Kodály Zoltán Alapfokú Művészeti Iskola Erkel Ferenc ózdi tagintézményében. Idén közel 200 diák kezdheti el tanulmányait a zene mellett, táncot és képzőművészetet is oktatnak. Mindezek mellett egy újabb szak indítását is tervezik.

Az új tanévre kissé átalakult a tanári kar, de a gyerekek továbbra is számos művészeti ággal ismerkedhetnek meg az intézményben. Az Olvasó Adorján Lajos termében Boros Géza a tagintézmény vezetője nyitotta meg az ünnepséget, szólt régi és új tanítványaihoz, illetve az új pedagógusok bemutatását követően ismertette a tanév rendjét, illetve új információkkal is szolgált a közönségnek.

„A három legfontosabb változás, az egyik a táncoktatásban Schwarz Gyula növendéke, Szinyei Edina veszi át az oktatást. A képzőművészetet pedig Fogta Béla tanár úrtól Tuzáné Gál Gabriella viszi tovább ezt a tárgyat. A harmadik változás. amivel most egy titkot árulok el, szeretnénk Béri László tanár urat is bevonni a munkánkba. Ő pedig színjátékot, illetve drámapedagógiát fog tanítani” - mondta Boros Géza, az Erkel Ferenc Tagintézmény vezetője.

Tuzáné Gál Gabriella örömmel és kihívással néz elébe az új tanévnek, és bízik abban, hogy a tanulók majd nagy érdeklődéssel követik az óráit.

„Sajnos most még nekem is új, és érdeklődéssel várom a következő tanévet, hogy hogyan tudom megvalósítani az elképzeléseimet ezzel kapcsolatban” - fogalmazott Tuzáné Gál Gabriella, rajz pedagógus.

A tagintézmény vezetője arra kérte a szülőket és a gyerekeket is, hogy az esetlegesen felmerülő nehézségekkel bizalommal forduljanak a tantestülethez A gyerekek közül sokan most készülnek első tanévükre a zeneiskolában, mások azonban már több éve ismerkednek a hangszerekkel.

„Zongorán játszom. Első, másodikat végeztem, most harmadik osztályos leszek. Sokat gyakoroltam, és nagyon lelkesen várom az új tanévet” - nyilatkozta Kóczián Szabolcs, tanuló.

Az iskola vezetősége és oktatói minden tanszakra várják még a művészeti képzés iránt érdeklődőket. Több kihelyezett intézményben is folytatódnak majd a tanórák. Két környező településen is lesz oktatás, mint például Borsodnádasdon, illetve Borsodszentgyörgyön. A ózdi iskolákban leginkább a furulya, fuvola, gitár és szintetizátor órák lesznek megtartva, míg a társastánc és a képzőművészeti képzések a sajóvárkonyi iskolában zajlanak majd.


057_0_t 057_1_t 057_2_t 057_3_t
057_4_t 057_5_t 057_6_t 057_7_t
057_8_t
Vissza