Előzetes letartóztatás (képgalériával)2017. szeptember 5. (kedd) 19:00 - Híreknews/6056_0_300.jpgElfogták és előzetes letartóztatásba helyezték, azt a húsz éves borsodnádasdi férfit, aki megalapozottan gyanúsítható a vasárnap éjszaka megtalált tizenhét éves diáklány meggyilkolásával. B. Roland beismerő vallomást tett. Tegnap este a tragikus körülmények között elhunyt K. Csengére gyertyagyújtással emlékeztek szerettei.

Szeptember másodikán szombaton, Borsodnádasdon az Alsó-tónál gyűlt össze az a baráti társaság, amelynek K. Csenge is a tagja volt. Információink szerint szalonnát sütöttek, majd elhagyták a helyszínt, csak hogy a 17 éves fiatal lány soha nem tért haza. Édesanyja az Ózdi Rendőrkapitányság Putnoki Rendőrőrsére vasárnap a délutáni órákban tett bejelentést gyermeke eltűnése miatt. A rendőrség, a polgárőrség és a tűzoltóság bevonásával megszervezte az eltűnt fiatal felkutatását, akinek holttestét éjfél előtt végül a rendőrök Borsodnádasdon a templom melletti aknában meztelenül találtak meg.

„Szeptember 3-án vonultak az egységeink két gépjárműfecskendővel Borsodnádasd belterületére, ahol a rendőrség eltűnt személy keresését folytatta, a keresésben, illetve a holttest kiemelésében szakfelszerelésekkel tudtak segítséget nyújtani kollégáim, majd a helyszínelést technikai és világítóeszközökkel segítették a hajnali órákig” - nyilatkozta Tőkés Tamás, tűzoltóparancsnok.

Tőkés Tamás elmondta, hogy még negyedikén, hétfőn reggel is nyomoztak bűnjelek után, keresték a telefonját és a ruháját is. A közeli erdős részt, valamint egy romos épületet is ellenőriztek. Miután a nyomozók több tanút is kihallgattak, a gyanú egy 20 éves borsodnádasdi férfire terelődött. Az esettel kapcsolatban ma délután rendkívüli sajtótájékoztatót tartott dr. Mecser Tamás a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi rendőrfőkapitány-helyettese Miskolcon, aki elmondta, hogy a gyanúsított a kihallgatáson először megpróbálta félrevezetni a nyomozóhatóságot, ellentmondásba keveredett, végül beismerte tettét.

„Elmondása szerint találkozásuk ideje alatt a lány elvesztette az eszméletét, mivel nem akarta, hogy emiatt gyanú terelődjön rá, az önkívületi állapotban lévő lányt, a közelben lévő vízzel teli aknához vonszolta, és abba beleengedte. Az elsődleges orvos szaktanácsadói vélemény alapján a sértett ekkor még élt, halálát a vízbefulladás okozta” - mondta dr. Mecser Tamás, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság rendőrfőkapitány-helyettese.

A Megyei Rendőr-főkapitányság emberölés bűntett megalapozott gyanúja miatt B. Rolandot bűnügyi őrizetbe vette, és előzetes letartóztatását kezdeményezte. A 17 éves kamaszlányt rengetegen ismerték, vendégszereplője volt az ózdi zenés színháznak és számos városi rendezvényen is feltűnt, ahol verset mondott, vagy éppen énekelt. Kedvence volt a Hooligans együttes énekese „Csipa”, akivel többször is találkozott. Részt vett a Janiczak Dávid polgármester melletti szimpátiatüntetésen is. Csenge középiskolás diák volt, ezt már csak a homlokzatra kihelyezett fekete zászló jelezi. Még ma is pislákoltak azok a mécsesek és gyertyák, amelyeket a fiatal lány tiszteletére gyújtottak tegnap este Borsodnádasdon a templomhoz vezető lépcsősornál családtagjai, barátai, iskolatársai.


056_0_t 056_1_t 056_2_t 056_3_t
056_4_t 056_5_t 056_6_t 056_7_t
056_8_t 056_9_t 056_10_t 056_11_t
Vissza