Olcsó lakások2017. szeptember 5. (kedd) 19:00 - Városnews/6055_0_300.jpgAlacsony áron mozognak az ingatlanok városunkban, míg a környező településeken már nagyobb eltérések is lehetnek. Ózdon nagyon kevés kiadó albérlet található, a lakosok többsége inkább eladni próbálja otthonát. A földrajzi elhelyezkedés és a természeti látványosságok a vevőket városunkba.

„Kisamerika, Nagyamerika, kínai nagy fal” - az Ózdon élők számára ezek a szavak már ismerősen csengenek. Országos viszonylatban városunkban a legolcsóbbak az ingatlanárak. Van azért olyan lakás is, amely a lista első részében helyezkedik el. Az Egyesült Lakásfenntartó Szövetkezet új igazgatója Nagy-Sándorné Havelant Erika azt mondja, a szövetkezet 99.000 négyzetmétert kezel a városban, illetve 200 lakás esetében látják el az azokkal kapcsolatos teendőket.

„Mi bérbe adó és adható lakásokkal foglalkozunk. A bérletek, albérletek helyzete Ózdon sajátos, és érdekes módon azért rossz, magyarul nem található albérlet, mert mindenki – azt gondolom, hogy inkább szabadulni szeretne az ingatlanától, amikor odakerül a sor” - mondta Nagy-Sándorné Havelant Erika, az Egyesült Lakásfenntartó Szövetkezet igazgatósági elnöke.

Több külföldi és messzebb élő polgár mutat nagy érdeklődést városunk iránt, és vásárol is valamilyen lakást a földrajzi elhelyezkedés és a természeti látványosságok miatt. Városunkban a legdrágább lakás hozzávetőleg eléri a 13-15 millió forintos árat is, míg a legolcsóbb 1–1,2 millió körül mozog. A garzonok és az egyszobás lakások szinte pillanatok alatt elkelnek. A Családok Otthonteremtési Kedvezménye, azaz a CSOK nagy segítséget nyújt a vásárlók számára, ezáltal még több család vesz lakóingatlant.

„Országos viszonylatban alacsony az ózdi ingatlanoknak az ára, bár most érzékelhető egy kis fellendülés, lassan emelkednek az árak” - nyilatkozta Kocsis György, az Otthon Centrum ózdi franchise partnere.

Elsősorban a város néhány központi helyszíne a mérvadó. A Városközpontban található panel és társasházak, illetve az Újváros téren és a Bolyki főúton lévő otthonok a legkelendőbbek. A családi kertes házak árai emelkedtek az elmúlt évekhez képest.

„Családi házaknál azért már följebb mentek az árak, főleg amelyek már szépen fel vannak újítva, és elég jó helyen is találhatóak. Annak az ára már 15-18 milliós összegnél tart” - mondta Boros Katalin, az Új Otthon Ingatlaniroda tulajdonosa.

Az ingatlanokkal foglalkozó irodák azt tanácsolják a vevőknek, hogy lehetőségükhöz mérve inkább vásárlásra fordítsák az adott összeget, mert így olcsóbb, mintha albérlőként használnák azt. Manapság egyre több fiatal is városunkat választja lakhatás szempontjából.

Vissza