Sportos fejlesztés (képgalériával)2017. szeptember 1. (péntek) 19:00 - Városnews/6046_0_300.jpgNegyvenkét millió forintból újult meg a Vasvár Úti Általános Iskola tornaterme. A beruházásnak köszönhetően az intézmény diákjai és a fiatal sportolók olyan multifunkcionális létesítményt vehetnek birtokukba, amely teljes mértékben megfelel a kor követelményeinek. A felújított tornaterem hivatalos átadóját ma délelőtt tartották meg ünnepélyes keretek között.

A Vasvár Úti Általános Iskola aulájában diákok, pedagógusok és támogató partnerek közösen ünnepelték meg annak a 42 millió forintos beruházásnak a végeredményét, amelynek köszönhetően megújulhatott az intézmény tornaterme. Hák Sándor igazgató örömét fejezte ki, és mérföldkőnek nevezte az iskola történetében a néhány hónap alatt megvalósult fejlesztést. Riz Gábor országgyűlési képviselő beszédében utalt városunk sportéletének hagyományaira, és biztató képet vázolt fel a folytatást illetően.

„Most a gyerekek segítségével Ózd újra egy sajátos térségi központja lehet annak a térségi kosárlabda iskolának, amelyből kimehet egy következő generáció élsportolói gárdája. Nagy öröm számomra, hogy ebben valamilyen módon közreműködhettem” - fogalmazott Riz Gábor, országgyűlési képviselő.

Az ünnepség szalagátvágással, majd a tornateremben folytatódott tovább. Először tornászok mutattak be szalaggyakorlatot, majd a kosarasok vették birtokukba a pályát. A sportbemutató közben a vendégek megcsodálhatták a fejlesztés végeredményét, amely két forrásnak köszönhetően valósulhatott meg.

„Az alapítványunk az összberuházás 70 százalékát teremtette elő a TAO támogatások segítségével, ez nagyságrendileg 35 millió forint, a maradék részt pedig a tankerület biztosította” - mondta Szabó Tamás, a DVTK ügyvezető igazgatója.

A szakemberek egyetértettek abban, hogy nagyon is időszerű volt a fejlesztés, ugyanis a hazai kosárlabdázás feltörekvőben van, és regionális szinten is biztosítani kell az eredményességhez szükséges feltételeket.

„Nagyon büszke lehet mindenki arra, hogy egy ilyen csodát varázsoltak ide. Ózd a kosárlabdázás fellegvára lehet ebben a körzetben. Remélem, hogy minél több gyerek fog innen kikerülni, és találkozok majd velük valamelyik válogatottnál, vagy más formában kapcsolódva a kosárlabdához” - nyilatkozta Székely Norbert, a Magyar Kosárlabda Szövetség utánpótlás szakmai koordinátora.

A küzdőtér speciális borítást kapott, lefestették az oldalfalakat és a mennyezetet, megújultak a vizesblokkok, az öltözők, valamint új multifunkciós eredményjelző táblát és kosárlabda palánkokat szereltek fel. A változásokat a fiatal sportolók is nagy örömmel fogadták.

„A parketta, amin régebben játszottunk nagyon csúszott, most pedig ezen az új pályán olyan, mintha NBI-es kosarasok lennénk” - mondta Bárdos Mira Noémi.

„Nem lehet ezt az érzést leírni és elmondani. Öt év kemény munkája, a gyerekeké is, és nagyon sok mindenkinek kellene köszönetet mondani” - nyilatkozta Száva Csaba, a DVTK-ÉLKSK edzője.

A Vasár úti Általános Iskola négy évtizeddel ezelőtt épült, és utoljára húsz éve újították fel a tornatermét. Az idén jubiláló intézmény tehát megszépült csarnokkal kezdi meg az új tanévet, és korszerű helyszíne lesz majd az itt zajló sporteseményeknek.


046_0_t 046_1_t 046_2_t 046_3_t
046_4_t 046_5_t 046_6_t 046_7_t
046_8_t 046_9_t 046_10_t 046_11_t
046_12_t
Vissza