Új tanárok2017. szeptember 1. (péntek) 19:00 - Oktatásnews/6044_0_300.jpgÚj tanári gárdával kezdődik szeptemberben a tanév a helyi zeneiskolában. A Kodály Zoltán Alapfokú Művészeti Iskola Erkel Ferenc Tagintézményében tavaly hozzávetőleg 240 tanuló vett részt valamilyen művészeti oktatásban. A fiatalok körében egyre népszerűbbek az új tanszakok.

A művészetet nem ápolni, hanem megélni kell. Városunkban is nagy hangsúlyt fektetnek az érdeklődő fiatalok művészeti oktatására, így a zeneiskolában is számos tanszakon tanulhatnak a diákok. Az intézmény tavaly ősszel indította el új tagozatait, mint például a képzőművészeti szakot, melyre közel 44 diák jelentkezett. A nyári szünet után nem könnyű visszarázódni, de a rendszeres gyakorlás nagyon fontos, és a szorgalom meghozza eredményét. A tagintézmény vezetője Boros Géza az Ózdi Városi Televízió Háttér című magazinjában elmondta, hogy miért is fontos a művészeti oktatás és a paletta bővítése.

„Én azt gondolom, hogy a zeneiskolának, fogalmazzunk úgy, hogy a művészeti iskolának egy ekkora városban, mint Ózd feladata az, hogy a művészeti tevékenységeket összefoglalja és magába gyűjtse. Ennek az első kezdeményezése, első próbálkozása volt a társastánc és a képzőművészet tanszak. Így gondoltunk arra, a zene mellé ezt a két új művészeti ágat is behozzuk. Reméljük, hogy az idők folyamán több művészeti ággal is tudunk bővülni” - mondta Boros Géza, az Erkel Ferenc Tagintézmény vezetője.

Az intézménynél Fogta Béla oktató búcsúzott el a diákoktól. A képzőművészet oktatását Tuzáné Gál Gabriella veszi majd át. Az új tanévben a társastánc vonalon Szinyei Edina lesz a felelős, aki a városunkban közismert és közkedvelt Schvarcz Gyula növendéke. Formációban többszörös magyar bajnoki aranyérmes, illetve egy hazai nemzetközi bajnokságon a dobogó első helyén szerepelt.

„Versenyszerűen táncoltam mind formációban, mind egyénileg. Formációban magyar bajnoki többszörös aranyérmet szereztünk, ezáltal delegáltak minket európai és világbajnokságokra. Egyénileg külföldre is jártunk, Szlovákiában és Romániában versenyekre, valamint a szegedi Szőke Tisza nemzetközi versenyen első helyezést értem el a táncpartneremmel” - nyilatkozta Szinyei Edina, táncpedagógus.

A régi és az új növendékek pótbeíratkozására szeptember 4-én, illetve 5-én lesz lehetőség 14 órától. Tanévnyitó rendezvényüket szeptember 5-én tartják az Olvasó Adorján termében. Az iskola vezetősége és oktatói minden tanszakra várják a művészeti képzés iránt érdeklődőket.

Vissza