Triatlon verseny (képgalériával)2017. augusztus 31. (csütörtök) 19:00 - Városnews/6042_0_300.jpgHetedik alkalommal rendeznek triatlon versenyt városunkban. A megmérettetés során különböző korcsoportok szerinti kategóriákban versenyezhetnek a sportolók, de akár csapatban is teljesíthetik a kijelölt távokat. A nagyszámú előjelentkezés miatt a helyszínen már nem tudnak nevezést fogadni a szervezők.

A korábbi éveket is túlszárnyalta a versenyre való előjelentkezés. Kezdetben a biciklik számára fenntartott depó alig néhány állványból állt, mára ez a szám megsokszorozódott. Annyi előjelentkezés érkezett, hogy elérték az úszásra kijelölt medence, és a kerékpárok számára biztosított depó kapacitásának maximumát, így a verseny helyszínén már nem lehet regisztrálni a viadalra. A nézők ingyenesen tekinthetik meg a megmérettetést, és biztathatják városunk sportolóit.

„A korábbi évekhez hasonlóan mind a város, mind a városi intézmények, az aktivisták és a három egyesület a Fiedler Ottó, a Teknőc Futó Klub és az Ózdi Kerékpáros Egyesület tagjai, ahogy korábban is, most is segítik a versenyt és támogatják a kezdeményezést. Van aki pénzzel, mint például a polgármester úr, a képviselő-testület tagjai, a sportbizottság és néhány magánszemély” - mondta Vitális István, a szervezőbizottság elnöke.

Nagyon sokan társadalmi munkában segítik a rendezvény lebonyolítását. Emellett pedig természetesen szakmai segítséget is többen nyújtanak, úgy mint például a rendészek és a rendőrök, akik az útlezárások zökkenőmentessé tételével járulnak hozzá a verseny sikerességéhez.

„A triatlon verseny második száma a kerékpározás. A szokásokhoz híven az erőpróba a 3,6 kilométer hosszú körpályán fog zajlani. Erről a szakaszról amit tudni érdemes leginkább a versenyzőknek, hogy teljesen zárt. Viszont a közlekedőknek sem kell megijedniük, hiszen a rendőrség nagyon ügyesen, az egyes rajtok közötti holtidőben zsiliprendszerhez hasonlóan szabályozza a forgalmat, így mindenki el tud jutni a verseny ideje alatt is bárhová” - nyilatkozta Frölich Tamás, az Ózdi Kerékpáros Egyesület elnöke.

A versenyen először úszni, majd kerékpározni kell a sportolóknak, utolsó számként pedig a tó körül kell lefutni a kijelölt távot. A legkisebb korcsoport a 2008 után született gyermekek részére van meghirdetve, nekik kell a legrövidebb, míg a 6-7. korcsoportba tartozóknak a leghosszabb távot teljesíteni. Külön kategóriákban indulnak az amatőr versenyzők és azok, akiknek az elmúlt évben az országos triatlon szövetség versenyengedélyt állított ki.


042_0_t 042_1_t 042_2_t 042_3_t
042_4_t 042_5_t 042_6_t 042_7_t
042_8_t 042_9_t 042_10_t 042_11_t
Vissza