Kutyás siker (képgalériával)2017. augusztus 31. (csütörtök) 19:00 - Városnews/6039_0_300.jpgÓzdi eb került be Európa legszebb kutyái közé. Az ukrán fővárosban megtartott Euro Dog Show elnevezésű kutyakiállításon induló négylábúak között, egy sajóvárkonyi boston terrier és gazdája is képviselte hazánkat. A kistermetű házi kedvenc a nívós versenyen a képzeletbeli dobogó második helyét szerezte meg.

Yeremy játékos, hiperaktív, és imád szerepelni. A kétéves boston terrier pár nappal ezelőtt tért vissza a Kijevben megrendezett Európa Kutyakiállításról, ahol fajtacsoportján belül a növendékosztály második legszebb kutyájának címét ítélték neki a bírák. Gazdája Szabó Bence gyerekkora óta ebben él, de három éve foglalkozik komolyabban ebekkel. A 25 éves fiú tanulmányai mellett szakít időt hobbijára, ami mára életformává nőtte ki magát. Más magyar kutyás barátai kíséretében autóval kelt útra, hogy ott lehessenek a rangos ukrajnai kiállításon. Megérte megtenni a nagy távolságot, hiszen Yeremy igazán szép eredményt ért el a kontinens kutyáinak versenyén.

„Egy nagyon jó, neves oroszországi bírót kaptunk, aki nagyon régóta bírálja ezt a fajtát, és specialistának számít. Kicsit féltem is tőle, mert Yeremy kicsit hosszabb törzsű, ő pedig a kicsi, kompaktabb kutyákat szereti, ugyanazokat a hibákat észrevételezte, amikről én is tudtam, de örültem a végén nagyon” - nyilatkozta Szabó Bence, kutyatulajdonos.

Bence szerint a hiperaktív Yeremy adottságai alapján már pici korában nagyon ígéretesnek mutatkozott, és rövid idő alatt beváltotta a hozzá fűzött reményeket. Tavaly közel 15 ezer kilométert utaztak nemzetközi kutyakiállításokra, horvátországi, németországi, svájci, szerbiai, ausztriai és hazai versenyeken vettek részt. Yeremy rengeteg cím birtokosa, és hamarosan felér a ranglétra tetejére. Ha minden jól megy a most 4 hónapos Mini léphet majd az apja nyomdokaiba.

„Yeremy nagyon jól haladt azon az úton, amit kijelöltünk neki, majdnem minden címet össze tudtunk szedni neki. Egyetlen befejező cím van már csak hátra, a magyar CACIB cím, és akkor meglesz az Interchampionja” - tette hozzá Szabó Bence.

Bence korábban berni pásztorkutyáival járt hazai versenyekre, és ők is megszereztek minden olyan címet, amit csak lehetett. A nagy termetű fajta után gazdájuk kisebb kutyákra váltott, és az eddigi sikereken felbuzdulva a jövőben is boston terrierekkel szeretné folytatni a munkát.


039_0_t 039_1_t 039_2_t 039_3_t
Vissza