Nyári felújítások (képgalériával)2017. augusztus 30. (szerda) 19:00 - Városnews/6035_0_300.jpgFestik az Öregek Fiatalok Házának lépcsőházát és folyosóit a Startprogram Iroda munkatársai. A felújítási munkálatok a közelmúltban kezdődtek el, és közel 2200 négyzetméteren valósulnak meg. A javítási feladatok között szerepel az egész belső tér renoválása és festése is. Ezzel párhuzamosan a somsályi ravatalozó is megszépül, ahol komplett felújítást végeznek a dolgozók.

Közel másfél hónappal ezelőtt kezdődtek el azok a festéssel kapcsolatos munkálatok, amelyeket a Startprogram Iroda közfoglakoztatottjai végeznek a Bolyki Tamás úti Öregek Fiatalok Házában. Az évek folyamán a lépcsőház és a folyosók belső felületei tönkrementek, így ennek felújítása zajlik éppen. A szinteken több mint tíz fő dolgozik, akik javítják a burkolatot, festik a falakat és a plafont is.

„A Startprogram Iroda temérdek tevékenységén kívül, még ingatlanfelújításokat is végez. Idén az Öregek Fiatalok Házát, továbbá a somsályi ravatalozót is rekonstruáljuk. A felkérés az Ózdinvest kérésére történt, és mi eleget teszünk ennek. Körülbelül másfél hónapja kezdtük ezeket a felújításokat, most itt 2200 négyzetméternyi felületet gletteltünk, festettünk, és a belső felújításokat végeztük” - nyilatkozta Kupai Dávid, a Startprogram Iroda vezetője.

Az itt élő lakóközösség örül annak, hogy megújul környezetük, bár azt mondják, hogy akad tenni való bőven. A nyílászárók néhány éve lettek műanyagra cserélve, de akkor a belső térben nem történt renoválás.

„Nagyon örülünk neki, mert nagyon piszkos volt. Én tizenkét éve élek itt, azelőtt nem tudom mikor volt felújítva, de azóta semmi nem volt. Amikor a nyílászárókat cserélték, akkor nem festették a lépcsőházat és a folyosót sem” - mondta Punka Jánosné.

A munkákkal jól haladnak a dolgozók, és a meleg időnek köszönhetően gyorsan száradnak a falak is, fennakadás nem bonyolítja a helyreállítást. A műszaki vezető azt mondta, hogy indokolt volt már mindkét helyszínen a felújítás.

„Az idő folyamán ezek a belső felületek tönkrementek, csúnya látvány volt már. Megkerestek minket, hogy újítsuk fel. Mi azt szoktuk mondani, ha csinálunk valamit, akkor azt csináljuk rendesen, elvállaltuk a teljes felületnek a felújítását. Ugyanez a somsályi ravatalozónál is, beázott, egy olyan látvány fogadta az embereket, ami már esztétikailag nem volt megfelelő, és ezért ott egy komplett újítást csináltunk” - fogalmazott Kelemen Károly, a Startprogram Iroda műszaki vezetője.

A somsályi temetőben is dolgoznak a munkások. A ravatalozó mind külsőleg, mind belsőleg megújul. Itt gyakori probléma volt az, hogy a tető beázott, így felújítják a tetőt, és új csatornával látják el az épületet. Javították a homlokzatot, és az előtetőt is. A belső térben is látható a különbség, hiszen glettelték és új színt kaptak a falak, de a járólap is esztétikusabbá teszi a helységet. A komplett felújítással hamarosan végeznek a dolgozók, így nemcsak ez, hanem az Öregek Fiatalok Háza is teljesen elkészül a jövő hétre.


035_0_t 035_1_t 035_2_t 035_3_t
035_4_t 035_5_t 035_6_t 035_7_t
035_8_t 035_9_t 035_10_t 035_11_t
Vissza