Fiatal sportolók2017. augusztus 25. (péntek) 19:00 - Sportnews/6023_0_300.jpgKözel ötven százalékkal több gyermek sportol ma valamilyen sikersportágban, mint korábban. Városunkban is egyre több fiatal választ számára vonzó sportágat és abban kiemelkedő sikerrel is teljesít és egyre gyakoribb, hogy a fiatalok felnőtt profi csapatokba igazolnak át.

A magyar sikerek, hazai példaképek és sportesemények hatására az elmúlt években jelentősen, közel ötven százalékkal nőtt az utánpótlás létszáma a sikersportágakban. Vízilabdában és úszásban közel negyven százalékkal emelkedett az igazolt versenyzők száma az elmúlt négy-öt évben országosan. Az iskolákban már heti 5 órában mozoghatnak a tanulók, ezáltal megnövekedett nem csak a kedv, hanem az igény is valamennyi sportág felé. Városunkban egyre kedveltebb az úszás, a futball, a kézilabda, valamint az atlétika.

„Szép eredményeket értünk el diákolimpia szinten. A Bolyky Tamás Általános Iskola csapatai képviselték városunkat az országos döntőkben. Kézilabdában 4. korcsoportban 8. helyezést értek el a lányok. A fiúk országos elődöntőt játszottak. Ezen felül az Újváros Téri Általános Iskola tornacsapata is évről évre már az országos döntőkben szerepel” - mondta Török Richárd, az Ózd Térségi Diáksport Bizottság titkára.

A Diáktanács titkára elmondta azt is, hogy atlétikában eddig nem jeleskedett még városunk, de legutóbb síkfutásban az országos döntőben előkelő helyen szerepelt egy fiatal ózdi fiú, Szabó Martin. Küzdősportban is kimagasló teljesítményeket érnek el a növendékek. Súlyemelésben 20 év után a saját korcsoportjában Terebesi Adrián is kiemelkedően teljesített az évben. Más különböző sportágban is sikereket érnek el a tinédzserek. Az ózdi darts játékosnak, Kovács Patriknak a tavalyi világbajnokság óta volt ideje pihenni, de a napi több órányi edzés így sem hiányzik az életéből. Két héttel ezelőtt Steel Magyar kupa győztes lett Salgótarjánban. A jövőben szeretné hivatásaként űzni ezt a sportágat.

„Most jelen pillanatban az a tervem, hogy mintha dolgozni kellene járni, csak dobok-dobok, és csak ezzel fogok foglalkozni. Járok versenyekre, és kihozom magamból a maximumot” - nyilatkozta Kovács Patrik, darts játékos.

A városnak van lehetősége arra, hogy a kiemelkedő teljesítményeket különböző díjakkal jutalmazza, ezáltal is motiválva a fiatalokat, akik többen igazolnak át valamilyen felnőtt nagy csapathoz. Ózdon a kiváló, sikeres sportolóknak hosszú névsora van, és szerencsére ez a jövőben még tovább gyarapodhat az utánpótlásnak köszönhetően.

(Kép forrása: internet)

Vissza