Felkészülési mérkőzés (képgalériával)2017. augusztus 24. (csütörtök) 19:00 - Sportnews/6017_0_300.jpgSzoros mérkőzésen 29-26 arányban múlta felül az ÓAM-Ózdi KC a Tatran Presov csapatát. A szlovák bajnok B alakulata nagyot küzdött, de végül az ózdiak győzedelmeskedtek. A találkozó legeredményesebb játékosa Nyeste Balázs volt, aki 10 gólt szerzett. A felkészülés folytatódik hétvégén az ÓAM Kupán.

Már a találkozó elején biztossá vált, hogy nem lesz egyszerű a mérkőzés. Mindkét csapat védekezése nagyon stabil volt, és támadásban is jól szuperáltak. Az első félidőben nagyon kiegyenlített volt a játék, nem volt egyértelmű erőfölény egyik csapat részéről sem. A félidő végén a Tatran két góllal vezetett, így ők várhatták enyőből a folytatást.

A második játékrészt nagyon jól kezdte a szlovák csapat. Kétgólos előnyüket ötgólosra növelték. Minden eladott labdát hosszú indításokból szerzett gólokkal büntetettek a vendégek. Az ózdiak szerencsére ismét fel tudták venni a ritmust, és szép lassan elkezdtek felzárkózni. A felek nem kímélték egymást, attól függetlenül, hogy edzőmérkőzésről beszélünk komoly fizikai csatározásokat is láthattak a nézők. A végére sikerült az ózdiaknak felülkerekedniük, és a második játékrész lefújását követően az eredményjelző 29-26-os eredményt mutatott.

„Ez egy nagyon küzdelmes mérkőzés volt, és a célját mindenképp elérte úgy gondolom. Sajnos nem tudtunk teljes csapattal kiállni, mert a sérülések már nálunk is jelentkeztek, de reméljük nem lesznek hosszútávúak. A második félidei játék, mind védekezésben, mind támadásban mutatott biztató jeleket. Alapjába véve meg vagyok elégedve a társasággal a mai napon” - értékelt Szakál György, az ÓAM-Ózdi KC edzője.

Ezen a meccsen már jól lászódott, hogy az új igazolások milyen jól együtt tudnak dolgozni a csapat többi tagjával. Minden poszton kiegyensúlyozott teljesítményre volt szükség, hogy tartani tudjuk a lépést a Tatrannal. A csapat legeredményesebb tagja Nyeste Balázs volt, aki 10 alkalommal talált be az ellenfél kapujába.

„Veszítettünk, de nem bánjuk, mert ez egy edzőmeccs volt. Néhányan közülünk az utánpótlásban szerepelnek, néhányan az A csapatban, a legtöbb játékos pedig a B-ben. Szóval ez nem a legerősebb felállásunk, most játszottunk először együtt, szóval nem mindig volt megfelelő az összhang. Tervezzük, hogy a jövőben többet gyakorolunk együtt” - nyilatkozta Miloš Šarpataky, a Tatran Presov kézilabdázója.

Az ÓKC felkészülése lassan a végéhez ér, hisz nemsokára indul a bajnokság. Az egyik mára már hagyományt képviselő felkészülési lehetőség az ózdiaknak, a hazai rendezésű ÓAM Kupa. Idén a Mezőkövesddel és a Debrecennel mérik össze az erejüket a tornán. Szombaton 11 órától indul a program, és egészen este fél 7-ig tartanak a mérkőzések a Marosi István Városi Sportcsarnokban. A felnőtt csapatok mérkőzési szünetében az utánpótlás gárdák csapnak össze egymással.


017_0_t 017_1_t 017_2_t 017_3_t
017_4_t 017_5_t
Vissza