Telefonos kampány2017. augusztus 24. (csütörtök) 19:00 - Politikanews/6016_0_300.jpgJaniczak Dávid, a Jobbik alelnöke is megdöbbent azon a telefonüzeneten, amellyel az idős embereket keresi fel a Fidesz, s aminek egyértelmű célja Vona Gábor lejáratása. Politikai elemzők szerint visszafelé sülhet el a kampány, és éppen a Jobbik elnökét erősítheti.

Kedden indult el a Fidesz telefonos kampánya, amely válasz a Jobbik elnökének Facebook bejegyzésére, amely tulajdonképpen arról szól, hogyan hergeli, és akarja felhasználni saját hatalmi céljaira az idős embereket a Fidesz. Vona Gábor azt tette szóvá, idézem: „most már rendszeres esemény, hogy hétköznapokon kedves bácsikák és nénikék magukból kivetkőzve ugranak egymásnak, vért akarnak ontani remegő kezeikkel, ordibálnak trágárul és hörgik fel a XX. század minden traumáját.” A teljes posztot feltehetően sokan nem ismerik, a Fidesz telefonos üzenetében egy részlet van kiragadva, ami szó szerint így szól: „ …a jobbik elnöke megsértette a nyugdíjasokat. Azt mondta róluk, hogy szennyvíz folyik a szájukból, magukból kivetkőzve ugranak egymásnak, vért akarnak ontani remegő kezeikkel és trágárul ordibálnak. „

Vona Gábor azt szeretné, ha a konkrét bejegyzését minél többen elolvasnák a közösségi portálon, hogy mindenki maga dönthesse el, sérti-e őt az írás, vagy sem. A Jobbik elnöke szerint a kormánypárt által indított „telefonos tájékoztató kampány” valójában nem is a nyugdíjasokról szól, hanem a választásról.

„Egyrészt a Fidesz fél a Jobbiktól, hiszen a Jobbik a kormányváltó erő, a legerősebb ellenzéki párt, ezért megpróbálnak mindenféle eszközzel, akár ilyen hazugság és rágalomhadjárattal egybekötött akciókkal is lejáratni bennünket. Másrészt azt sem szabad elfelejteni, hogy augusztus 20-án indult a Jobbik nagy kampánya, a Béruniós aláírásgyűjtés azért, hogy az európai bérekhez felzárkóztassuk végre a magyarországi és a kelet-közép-európai béreket. A kormánynak az sem titkolt szándéka, hogy erről a kampányról, és ennek a nagyon fontos kérdésnek a lényegi momentumairól elterelje a figyelmet egy ilyen műbalhéval” - fogalmazott Vona Gábor, a Jobbik Magyarországért Mozgalom elnöke.

A Jobbik alelnöke Janiczak Dávid is megdöbbent a telefonüzeneten, de azt mondta meg nem lepődött, hiszen hasonló dolgok már személyével kapcsolatban is történtek.

„Korábban már a saját bőrömön is tapasztaltam, hogy milyen az, amikor beindul a Fidesz-es propagandagépezet és a szövegkörnyezetből kiragadott mondatokkal próbálja meg hergelni a választókat. Jelen esetben úgy gondolom az a legszörnyűbb, hogy azokat a nyugdíjasokat hergeli és manipulálja, akiknek inkább segítségre lenne szükségük a biztonságos megélhetéshez. Arra hogy a nyugdíjukból valóban meg tudjanak élni, és az biztos megélhetést jelentsen számukra. Nem pedig arra, hogy összeugrassza őket, vagy összeugrasszon bármilyen magyar társadalmi csoportot egymással, hiszen úgy gondolom, hogy a hazaszeretet valójában az, amikor az „egy hazában” élők szeretik egymást” - nyilatkozta Janiczak Dávid, a Jobbik Magyarországért Mozgalom alelnöke.

Vona Gábor országjárása során pozitív élményeket szerzett a nyugdíjasokkal kapcsolatban. Úgy látja, ha a Facebook bejegyzést hitelesen megismerik az emberek, akkor azt senki nem érti félre.

„Mindenki megérti, hogy ez nem a nyugdíjasok ellen, hanem a nyugdíjasokért íródott. Az ellen a folyamat ellen, hogy a kormánypártok, akár egyébként a korábbi és a jelenlegi kormánypártok is, a választások felé közeledve folyamatosan heccelik, hergelik egymás ellen fordítják az idős embereket… A józan gondolkodású nyugalomra, békességre vágyó idős embereknek nevében emeltem fel a szavamat, hogy a kormány hagyjon fel ezzel a manipulációval” - tette hozzá a Jobbik Magyarországért Mozgalom elnöke, Vona Gábor.

Vona Gábor egyébként már többször javaslatot tett egy Orbán Viktorral folytatott nyilvános TV vitára, ahol ütköztethetnék a Fidesz és Jobbik nyugdíjprogramját is. A Jobbik pártelnöke hangsúlyozta, hogy vannak olyan témák, amelyeket értelmesen és kulturáltan meg lehetne, és meg kellene vitatni, Ő és pártja is abban érdekelt, hogy erről szóljon a közbeszéd, és ne a manipulációról, a sárdobálásról.

Vissza