Boldogító igen (képgalériával)2017. augusztus 22. (kedd) 19:00 - Aktuálisnews/6007_0_300.jpgMajdnem minden napra jutott egy esküvői ceremónia városunkban ebben a hónapban, egyre gyakoribbak a különlegesebbnél különlegesebb menyegzők. Ózdon is sokszor lehet hallani hangos dudaszóval felvonuló autókat, és többször látunk gyönyörű arákat a régi Kaszinó vagy az Olvasó épülete előtt. A boldogító igen napján évről évre egyre nagyobb a pompa.

Minden menyasszony tökéletes napról álmodozik, amikor minden a helyén van. A jó ízlés kialakulóban van Magyarországon is, egyre több inspiráció érkezik a külföldön már elterjedt esküvői stílusokból, témákból. Hosszas szervezés előzi meg a fényűző napot, és ez vonatkozik a felejthetetlen pillanatokról készült fényképekre is. Elengedhetetlenül fontos a megfelelő tájékozottság az adott fotóművész munkáiról. Közkedvelt helyszín városunkban a régi gyár területe, illetve az Olvasó nagy színházterme is.

„A képek kidolgozásánál a matt típus ami a leginkább trend manapság. Ez azt jelenti, hogy a kép színvilága jóval visszafogottabb, nem annyira kontrasztos, illetve a színtónusok is gyengébbek. Legtöbbször erdők vagy külső – természetközeli helyek vannak előnyben” - mondta Antal Norbert, fényképész.

A trendek nem csak a ruháknál változnak, bizony a torták elkészítése, és főképp dekorálása kapcsán is új szelek fújnak. A menyasszonyi csokroknál a zuhatag típusú hosszú, leomló, tradicionális forma a meghatározott típus, valamint a nagyobb, szabadon burjánzó, és zöldben gazdag organikus bokréták.

„Több zöldet használunk. Egyéb kiegészítőkkel, mint például a hóbogyó vagy apróbb virágok. Sokkal lazább, nagyobb csokrok vannak. Nagyon szépek. Kézbe kötött csokrok a divatosak, nem pedig a tűzött típusúak. Én ennek nagyon örülök, mert sokkal kreatívabban tudja az ember elkészíteni, és sokkal tartósabbak is” - nyilatkozta Hercska Istvánné, a Joli Virágbolt tulajdonosa.

Dekorációban is nagy változások vannak. Manapság egyre gyakoribbak a tematikus esküvők, mint például a valamilyen kedvenc filmhez, vagy korstílushoz kapcsolódóan dekorált helyszín. A koptatott bútorok, rusztikus berendezés, a természetes anyagok és textilek is újra kelendőek. A színeknél is a változatos, meglepő kombinációk jellemzők, de egyre kedveltebb az egyszerű letisztult világ.

„Az esküvői dekorációnak a legfontosabb része, az a menyasszonyi asztal, illetve a mögötte lévő rész. Ezeket szokták a leggyakrabban kihangsúlyozni, és a legjobban kidíszíteni” - fogalmazott Sztrakayné Baraxa Éva, Másik Dimenzió-esküvői dekoráció.

Városunkban 2013 óta növekvő tendenciát mutat az esküvők száma, míg abban az évben 95 házasság kötés történt, addig 2017-ben már 127 darabra gyarapodott. Augusztusban mindössze 21 lakodalom volt, de még az utolsó hétre hozzávetőleg 11 várható. A válások tekintetében fordítottan arányosak az adatok. Az idei évben jóval kevesebb volt a szakítások száma, mint 5 évvel ezelőtt.


Képek forrása: Antal Norbert; Bátor László

007_0_t 007_1_t 007_2_t 007_3_t
007_4_t 007_5_t 007_6_t 007_7_t

 

 

Vissza