Illemhely átadás (képgalériával)2017. augusztus 18. (péntek) 19:00 - Városnews/5999_0_300.jpgÚj, nyilvános toalettet adtak át ma a belvárosban. Az illemhely mozgáskorlátozottak számára is könnyen megközelíthető. A toalettet már a mai naptól igénybe vehetik járókelők. A mosdó közvetlen környezetét több kamera is figyelni fogja a jövőben.

Egyenlőre még nem önkormányzati kötelezettség nyilvános illemhelyek létrehozása a településeken, ám Budapesten már vannak erre irányuló törekvések. Kiderült ugyanis, hogy  egészségügyi kockázatokat is magában hordoz, ha az emberek nem tudnak kellő időközönként toalettre menni, épp ezért vált szükségessé városunkban egy új, modern, minden igényt kielégítő nyilvános mosdó létesítése.

„Budapesten, Magyarország fővárosában jelenleg 80 nyilvános illemhely működik. Ez azt jelenti, hogy több mint 25 ezer főre jut egy darab. Ózd város jelenleg az ország élvonalában van, hiszen jelenleg 3 nyilvános illemhely működik a városban, ami azt jelenti, hogy alig több mint 10 ezer emberre jut egy toalett. Én úgy gondolom mindenkinek lehetőséget kell biztosítani arra, hogy bevásárlás közben, vagy a várost járva el tudjon menni egy nyilvános illemhelyre, itt Ózdon most ezt sikerült megoldanunk” - mondta Janiczak Dávid, polgármester.

A toalett igen modern, minden olyan technikai újítást tartalmaz, amit a mai kor megkövetel, és természetesen az akadálymentesítés is megoldott. Fontos kiemelni, hogy 20 perc után az ajtó automatikusan kinyílik, ezzel megakadályozva a nem rendeltetésszerű használatot. A város lakói pozitívan fogadták a beruházást, hisz a mosdókra mindenképp szükség van Ózdon.

„Reméljük, hogy az állaga is megmarad ennek a gyönyörű toalettnek, mert ez már 21. századi. Bízok benne, hogy Ózd lakói felnőnek hozzá gondolkodásban” - fogalmazott Dankó Zoltánné.

Az illemhely közvetlenül a Vasvár úti tehetséggondozó iskola mellett található. Itt egyébként korábban is működött toalett, ám évekkel ezelőtt megszüntették azt. Több kamera pásztázza a későbbiekben az illemhely környezetét, ezzel is védve a rongálások ellen. A mai naptól igény szerint már használatba is vehetik az arra járók.


999_0_t 999_1_t 999_2_t 999_3_t
999_4_t 999_5_t 999_6_t 999_7_t
999_8_t 999_9_t
Vissza