Rendőrségi hajsza (képgalériával)2017. augusztus 17. (csütörtök) 19:00 - Városnews/5996_0_300.jpgÜldözéssel és lövöldözéssel ért véget egy rendőri intézkedés a városközpontban késő este. A Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség őrizetbe vette azt az ózdi férfit, aki egy rendőri intézkedés alól akarta kivonni magát, és autójával a gyalogosan közlekedő rendőr felé hajtott. A 22 éves ózdi lakos gyalogosan próbált elmenekülni, de végül a hatóságoknak sikerült elfogni őt.

Egyszerű igazoltatásból, rendőri hajsza. Akciófilmbe illő jelenetek zajlottak le Ózd városközpontjában. Az Ózdi Rendőrkapitányság járőrei Arlóban akarták intézkedés alá vonni egy terepjáró sofőrjét. A férfi ezt figyelmen kívül hagyta, és gépjárműjével Ózd irányába elhajtott. A rendőrök követték az autót, majd a segítségükre siető kollégáik megkülönböztető jelzést használva próbálták feltartóztatni, és megállítani a gépjárművet Ózdon.

A férfi terepjárójával először az egyik, majd az időközben a helyszínre érkező másik szolgálati gépjárműnek is nekiütközött. Majd ezután a gyalogosan közlekedő rendőr felé hajtott. Az élet és testi épség megóvása érdekében a rendőr a gépjármű kerekére célozva lövést adott le. Az őrizetbe vett CS. Erik a városközpontból egy mellék utcán próbált meg elmenekülni, majd egy bevásárlóközpont mellett hagyva autóját, gyalogosan folytatta útját. Az akcióban rendőrök nem sérültek meg, míg a terepjáró sofőrjének könnyű sérülései keletkeztek. Információink szerint az üldözés során során a lövést leadó rendőr a kezén találta el az ámokfutót.

„Jelenleg a rendelkezésre álló adatok alapján az ügyészség a fiatalembert két bűncselekménnyel gyanúsította meg. Az egyik a hivatalos személy elleni erőszak bűntette, ennek a büntetési tétele 1-5 évig terjedő szabadságvesztés, a másik bűncselekmény pedig a közúti veszélyeztetés bűntette, ez három évig terjedő szabadságvesztéssel sújtható, és a halmazati büntetés kiszabásának szabályaira tekintettel 7 és fél év lehet az a maximum, amit a bíróság kiszabhat vele szemben” - mondta dr. Barkó Tamás, a Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség, járási és nyomozó ügyészségi vezetőhelyettes ügyésze.

A hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt indított eljárásban a nyomozást folytató Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség – a terepjárót vezető – Cs. Erik 22 éves ózdi lakost őrizetbe vette és kihallgatta.


996_0_t 996_1_t 996_2_t 996_3_t
996_4_t
Vissza