Felújítási munkálatok2017. augusztus 17. (csütörtök) 19:00 - Városnews/5994_0_300.jpgLassan befejeződnek a felújítási munkálatok a városi uszodában. A létesítményben a leállás ideje alatt leeresztették a medencéket, és feltérképezték az összes olyan ismert vagy ismeretlen hibát, ami akadályozhatja a működést. Az uszodában több helyen is cserélni kellett a burkolatokat, és ezen kívül a zuhanyzók is átépítésre kerültek, balesetvédelmi okok miatt. Előreláthatólag a hónap végén fejeződnek be a karbantartási feladatok.

Legutóbbi látogatásunkkor a medence vizét eresztették le. Ez elengedhetetlen volt, ugyanis csak így kaphatnak teljes képet a felmerült problémákról, például arról, hogy több helyen ki kell cserélni a csempeburkolatot is. Gőzerővel folynak a takarítási és higiéniai munkálatok is. Lecseréltek több kezelőpanel felületet, valamint a riasztóegységet is átvizsgálták, és az esetleges hibákat orvosolták. A munkásoknak a karbantartási folyamat alatt új problémával nem kellett a megküzdeniük, így megfelelő ütemben tudtak haladni.

„A medencetesttel volt egy kis probléma, valamint a burkolattal, a gépészettel. Zuhanyzót variáltunk, általános dolgokat orvosoltunk. Nagyobb problémánk nem volt” - nyilatkozta Veres Zoltán, az Ózdi Sport- és Élményközpont Nonprofit Kft. ügyvezetője.

Tisztasági festést végeztek, a dísznövényeket is átültették, valamint egy alapos takarítást is végrehajtottak a termál részlegen. A szaunákat és jakuzzikat is fertőtlenítették. A zuhanyzókban kiépített zuhanytálcákat elbontották, mert balesetvédelmi szempontból nagyon veszélyesek voltak. A gépházban is megtörtént az esetlegesen megsérült vagy meghibásodott alkatrészek cseréje, ottjártunkkor a dolgozók itt is éppen a padló takarításával foglalkoztak. Az uszoda tervei között további fejlesztések is szerepelnek, szeretnék még szélesíteni szolgáltatási körüket. A bérlettel rendelkezők és a sportolni vágyók hamarosan újra igénybe vehetik a városi uszodát.

Vissza