Iskolai tanszerek (képgalériával)2017. augusztus 16. (szerda) 19:00 - Oktatásnews/5989_0_300.jpgMegkezdődött az iskolai tanszerek vásárlása a helyi papírboltokban, ahol a szeptemberi tanévkezdésre a legtöbb üzlet felkészült. Az előző évek tapasztalatai alapján a lényeges suli kellékek megvásárlását sok szülő augusztus második felére időzíti. A helyi üzletek többsége teljes, és bő árukészlettel várja vásárlóit.

A nagy bevásárlóközpontok mellett a kis szaküzletek is felkészültek a szeptemberi iskolai rohamra. A legtöbb papírboltban augusztus elején megkezdték a tanszerek utánrendelését, mivel ezekben a hetekben a legkeresettebbek ezek a termékek. A tapasztalat azt mutatja, hogy a családok az áruházakban próbálnak felkészülni a szezonra, mivel ott nagyobb választékból, és gyakori akciókkal találkozhatnak. Az egyik helyi üzlettulajdonos azt mondja, hogy mivel neki a boltja a Falu térségébe van, nála még nincs tolongás.

„Tanszerekből nem vagyok kellőképpen felkészülve, semmi kereslet nincs iránta, kiesek egy kicsit a forgalomból. Lehet amikor iskolába mennek a gyerekek az utolsó napokba, akkor jönnek majd. Nekem előre nem nagyon szokott forgalmam lenni” - nyilatkozta Vámos Ágostonné, tulajdonos.

A kereskedők azt mondják, hogy igyekeznek felvenni a versenyt kínálat terén a nagyobb üzletekkel, így az olcsóbbtól a drágább kategóriáig többféle változat is megtalálható náluk. A vevők kis százaléka vásárol tudatosan, így sokan csak azt tartják szem előtt, hogy minél olcsóbb legyen a tanszer. Az ózdiak is ezekben a hetekben készülnek fel a tanévre.

„Az utalványra vár itt nagyjából mindenki, a beiskolázási utalványra, a második családi pótlékra, amit augusztusban osztanak. Vannak olyanok, akik már jönnek, vásárolnak, de még nem igazán” - fogalmazott Kiss György, tulajdonos.

Viszont sokan keresik fel a kisebb üzleteket azért, mert az eladók segítségével könnyebben eligazodnak a modern kiegészítők között. Egy iskolás diáknak rengeteg mindenre van szüksége ahhoz, hogy a tanulás zökkenőmentes induljon az év elején.

„Nekünk nem került olyan sokba per pillanat, mert harmadikos lesz a kisfiú. Összesen olyan 25000 forint volt, a tankönyvekért nem kellett fizetnünk, a tanszerek viszont ennyibe kerültek” - nyilatkozta Szilágyi Tiborné.

A gyerekek még élvezik a szünidő adta lehetőségeket, de azért már gondolnak az iskolára. Egy kisdiák elmondta, hogy neki szinte már mindene megvan, amire szüksége lesz a tanév megkezdésére.

„Megvannak a füzeteim, még a négyzetrácsos füzetek hiányoznak. A tolltartómat is megvettük, a füzetborítóm, a körző, toll, ceruza és minden egyéb mást” - mondta Holló Viktória.

Az ózdi írószerboltokban azt erősítették meg, hogy minden évben egyre később indul meg a roham a tanszerpiacon. A kínálat igen széles, a legtöbb vásárló az árak alapján választ, de szinte minden esetben a gyerekek kívánságait is figyelembe veszik a családok. A kedvenc mese- vagy tinisztár sok iskolás füzetborítóján visszaköszön az idei évben is.


989_0_t 989_1_t 989_2_t 989_3_t
989_4_t 989_5_t 989_6_t 989_7_t
989_8_t 989_9_t 989_10_t 989_11_t
989_12_t
Vissza