Sportolj szórakozva (képgalériával)2017. augusztus 11. (péntek) 19:00 - Városnews/5978_0_300.jpgHat héten keresztül kereken 100 gyermek számára biztosítottak mindennapos elfoglaltságot a város sportlétesítményei. Az Ózdi Sport – és Élményközpont nyári, napközis jellegű sporttáborában színes programkavalkádban vehettek részt a fiatalok. A szervezők habpartival zárták le a mozgalmas időszakot a kis táborlakók legnagyobb örömére.

Már második éve rendezik meg városunkban az Ózdi Sport- és Élményközpont táboroztatási programját. Míg tavaly négy hetet ölelt fel a nyári rendezvény, addig idén már hat hétre terveztek a szervezők. A héten a helyi lánglovagok közreműködésével egy habpartival zárták le a sportos időszakot. A vizes kikapcsolódás helyszíne a Városi Stadion egyik aszfaltos pályája volt. A jól sikerült meglepetést a gyerekek örömmel fogadták, és önfeledten burkolóztak a hűsítő habokba. A sporttábort napközis jelleggel rendezték meg. A gyerekeknek reggel nyolctól délután négyig biztosítottak elfoglaltságot, akik hamar a szívükbe zárták a sportos tábort.

„Négy napig voltam itt, de lehet, hogy csak három, mert az ötödiken mentünk Görögországba. A határon is nagyon sokan voltak, ott is jól éreztem magam. Ez a bográcsozás is jó lesz, és minden program, amit most szerveznek, és örülök, hogy ide járhattam” - mondta Konyha Kristóf.

„Voltunk a sportcsarnokban és a rendőrségen is, és a legjobban az tetszett, amikor a rendőrségen voltunk” - nyilatkozta Molnár Dia.

A program elsődleges célja, hogy a fiataloknak úgy biztosítsanak mozgáslehetőséget, hogy közben többféle sportággal ismertetik meg őket a táborvezetők.  

„A gyerekeknek próbáltunk minél színesebb programokat összeállítani. Voltunk a rendőrségen, egy egész napot ott töltöttünk velük. Megtanulták a KRESZ-szabályokat, a táblák jelentését, hogyan kell közlekedni biciklivel, illetve gyalogosan az úttesten és a járdán. A tűzoltóságon voltunk többször, és ezzel a habpartival zárjuk a hat hetünket, amely szerintem így kiválóra sikerült” - fogalmazott Török Richárd, szervező, ÓSÉK.

Török Richárd elmondta, hogy idén kicsivel mélyebbre kellett a szülőknek nyúlni a zsebükben, hiszen a fő mellet, most kiegészítő étkezést is biztosítottak a fiataloknak. A hat hét során csupán egy tábor volt, amely kisebb létszámú gyereksereget mozgatott meg a megszokottól, de azt betudták a nyaralásoknak, az ÓSÉK munkatársai így is kereken száz gyermeknek biztosítottak hasznos elfoglaltságot a nyári szünetben.


978_0_t 978_1_t 978_2_t 978_3_t
978_4_t 978_5_t 978_6_t 978_7_t
978_8_t 978_9_t 978_10_t
Vissza