Bajnoki rajt (képgalériával)2017. augusztus 11. (péntek) 19:00 - Sportnews/5977_0_300.jpgA hajrájába ért a felkészülés az Ózdi Football Club számára. Az utóbbi időkben több fontos mérkőzést is megvívott a csapat. Bár a játékosoknak nem volt túl sok idejük kiismerni egymást, az edzőmeccseken nyújtott teljesítményük alapján mégis bizakodhatunk az előttünk álló bajnokságot illetően.

A felkészülési mérkőzések során csapatunk többször megmérettette magát a Bélapátfalva együttesével. Az első találkozón hazai pályán, több utánpótlás játékossal kiegészülve 2-2-es döntetlent értek el az ózdiak, míg a második meccsen, a teljes kerettel idegenben 9-1-re vertük a bélapátiakat. Csapatunk a felkészülés során a Putnok gárdájával is összemérte erejét, amely 1-1-es döntetlennel zárult. Ottjártunkkor az edzésen épp, az ifjúsági csapattal együtt gyakoroltak.

„A felkészülésnél nem volt könnyű helyzetünk. Ugye ha visszagondolunk, amikor utoljára adtam nyilatkozatot futballal kapcsolatban, ugyan ebben a stadionban, akkor azt gondoltuk, hogy vannak azok a játékosok, akik az elmúlt szezonban itt voltak. Aztán ebbe egy kis hiba csúszott, kiderült, hogy ők nem lesznek a következő szezonban. Gyakorlatilag nulláról kellett építeni egy új csapatot. Ugyan az idő szűk volt, de hála az istennek, és az itt dolgozó kollégáknak azért sikerült” - nyilatkozta Gaál László, az Ózdi Football Club ügyvezetője.

A játékosok egy gyorsított felkészülésen estek át. Ez annak volt köszönhető, hogy először le kellett ülni a játékosokkal megbeszélni, hogy mit szeretne a klub, vagyis mihez keresnek partnereket, és ha sikeresek voltak az egyeztetések meg kellett állapodni az ide érkező játékosokkal. Így igen kevés idő maradt arra, hogy a csapat együtt tudjon készülni az elkövetkező szezon erőpróbáira.

„Sok időt nem kaptunk a beilleszkedésre, két és fél hete vagyunk itt. Úgy gondolom jó brigád kovácsolódik mind pályán belül, mind pályán kívül. A bajnoksággal kapcsolatos kérdésre a szombati meccs után tudok válaszolni, mert ha győzelemmel tudjuk kezdeni a bajnoki cím felé tartó utat, az mindenkinek jó lesz” - mondta Budovinszky Krisztián, az Ózdi Football Club csapatkapitánya.

A csapatnak adott egy kis plusz felkészülési időt, hogy a Magyar Kupa első fordulójában nem érdekeltek, ugyanis erőnyerőként kimaradnak az első körös küzdelemből. Ennek tudatában készülhetnek az augusztus 12-én 17 órától esedékes Bánhorváti elleni idegenbeli összecsapásra.


977_0_t 977_1_t 977_2_t 977_3_t
977_4_t 977_5_t 977_6_t 977_7_t
Vissza