Lovas színház (képgalériával)2017. augusztus 10. (csütörtök) 19:00 - Kultúranews/5974_0_300.jpgA Trója című rockoperát tekinthetik meg az érdeklődők pénteken este kilenc órakor a Szilvásváradi Lipicai Lovasközpontban. A Nemzeti Lovas Színház és a Szilvásváradi Ménes Birtok már három éve működik együtt. Ennek keretében a társulat most közel harminc lóval és számos híres művésszel kelti életre az ókori legendát. A szervezők célja, hogy a környéken élőknek is tartalmas kikapcsolódást biztosítsanak.

Szilvásvárad a Bükk kapuja, Észak-Magyarország egyik legkiemeltebb turisztikai célpontja, ahol a látnivalók mellett lovas versenyek is bővítik az idegenforgalmi kínálatot. Az Ózdhoz 15 perces autóútra lévő Állami Ménesgazdaság lipicai lovai méltán világhírűek, amelyet a napokban egy cseh származású fotós is megörökített gépével. A sorozat egy híres lovasújság lapjaira kerül majd. A Szilvásváradi Lipicai Lovasközpont a hazai lovasvilág utóbbi évtizedeinek legnagyobb beruházása. A szervezők igyekeznek megtölteni színvonalas programokkal a létesítményt.

„Nagyon sok tervünk van a jövőben, ez az új fedeles lovasközpont ez tavaly novemberben került átadásra. Azóta már csináltunk itt két nagyon színvonalas nemzetközi díjlovagló versenyt, ahol az egyiken egy Barokk Ló Kupával, ami egyedülálló és hagyományteremtő volt, nagyon jó visszhangja volt, és minden lovas megígérte, hogy vissza fog térni, nagyon jól együtt tudtunk itt működni a helyi szállodákkal, éttermekkel, a turisztikával, nagyon jó szponzoraink voltak” - nyilatkozta Dallos Beáta, a Xenophon Lovas Klub versenyigazgatója.

Pénteken este kilenc órára is ide várják az érdeklődőket, ugyanis a Nemzeti Lovas Színház és a Dallos Andor vezette Szilvásváradi Ménes Birtok már három éve működik együtt folyamatosan, és az első nagy közös produkciójuk után, amely a Honfoglalás című rockopera volt, most közel harminc lóval, kétkerekű római szekerek harcával egy ókori legendát keltenek életre.

„A Trója című produkció még nem került bemutatásra, úgyhogy nagy várakozással vagyunk, hiszen a közönség érdeklődése nagyon magas, úgy tudom, hogy a jegyek most már elég magas számban el is fogytak. Ez a darab este lesz, eddig ugye nappali időszakban játszottunk Szilvásváradon, de a színház igazi időpontja az éjszaka, csodálatos fényekkel, extra látványokkal. Aki eljön nagyon különleges szórakozásban vehet részt” - mondta Pintér Tibor, a Nemzeti Lovas Színház igazgatója.

Pintér Tibor vezetésével a Nemzeti Lovas Színház immár 10 éve hódít Magyarországon egyedülálló lovas produkcióival. A színdarabok tökéletes kikapcsolódást jelentenek azoknak, akik szeretik a látványos, izgalmas, megdöbbentő már-már lehetetlen produkciókat is.


974_0_t 974_1_t 974_2_t 974_3_t
974_4_t 974_5_t 974_6_t
Vissza