ÓKC felkészülés2017. augusztus 9. (szerda) 19:00 - Sportnews/5971_0_300.jpgTúl van az első edzéssel eltöltött héten az ÓAM-Ózdi KC. Lezárult a nyári játékos átigazolási időszak, így a teljes keret együtt tud készülni a hamarosan esedékes edzőmérkőzésekre. A csapat először Debrecenbe látogat, majd augusztus 26-án a Marosi István Városi Sportcsarnokban méri össze erejét az ellenfelekkel.

Az ÓAM-Ózdi KC játékosai túl vannak az első edzéssel töltött héten a tétmérkőzések előtt. Speciális munkát végeznek, ugyanis minden olyan eszközt bevetnek, amivel segíteni tudják az eredményes felkészülést. Ennek egy remek példája a polar technika, amely során minden játékos testére egy pulzusszámláló szerkezetet erősítenek. Az EKG pontosságú pulzusadatok mellett sebesség, gyorsulás és távolság adatok teszik igazán teljessé a sportolók értékelését.

„Az első hét egy általános erőfejlesztéssel történt, fizikai állóképesség fejlesztéssel. Szerintem nagyon jól sikerült, hála a jó istennek sérültjeink nincsenek, a csapat együtt van. A jövő héten már az első edzőmeccsünket meg fogjuk ejteni, a Debrecen ellen fogunk játszani, a Debrecen otthonában. Elkezdődtek már a labdás edzések is, szépen haladunk és nagyon jó a hangulat” - nyilatkozta Szakál György, az ÓAM-Ózdi KC edzője.

Kézilabdásainkat a hazai rendezésű ÓAM Kupán láthatjuk először itthon a felkészülés alatt. Ekkor már a frissen igazolt játékosok is pályára lépnek, így a nézők ismerkedhetnek az új arcokkal. A edzőmérkőzésekből álló tornán a Mezőkövesd és a Debrecen együttesével csapnak össze legjobbjaink, utánpótlás és felnőtt mérkőzéseken is.

„Szintem arrafelé haladunk, hogy lassan minden jó lesz, és össze lesz csiholva ez a csapat elég jól. Szerintem bennünk lesz egy elég jó eredmény ebben a szezonban” - mondta Borisz Manojlovics, azt ÓAM-Ózdi KC kapusa.

Az ÓAM-Ózdi KC a Magyar Kupában az újonc Debrecent kapta ellenfélnek az első fordulóban. Az első játéknapra a Magyar Kézilabda Szövetség szeptember 20-át jelölte ki, ám elképzelhető, hogy a két csapat más időpontban egyezik meg. A bajnoki rajtra szeptember 17-én kerül sor, ekkor csapatunk Nyíregyházára látogat. Hazai pályán először szeptember 24-én láthatjuk a fiúkat, amikor a Kecskemétet fogadják a Marosi István Városi Sportcsarnokban.

Vissza