Sikeres futók (képgalériával)2017. augusztus 9. (szerda) 19:00 - Sportnews/5970_0_300.jpgTöbb, az Ózdi Teknőc Futó Club színeit képviselő versenyző is felállhatott a dobogó valamely fokára az elmúlt időszakban. Városunk sportolói a nagy meleg ellenére is futják a kilométereket és számos versenyen bizonyítják felkészültségüket, nem csak az országban, hanem a határokon túl is. A megmérettetéseken elsődleges céljuk legyőzni önmagukat, de vannak olyanok, akiknek sikerül mindenki mást is.

Az elmúlt időszakban városunk futói több versenyen is megmérettették magukat. Ilyen volt a Kazincbarcikai Kolorfutás, ahol a több, mint hatszáz versenyző között az Ózdi Teknőc Futó Club tagjai közül is rengetegen rajthoz álltak. A szervezők minden kategóriában díjazták az első három helyezettet. Huszonegy kilométeren nők közt Ihász Veronika a dobogó harmadik fokára állhatott fel. Az ózdi lány pár hete Szlovákiában a Spartan Race 42,5km-es távján is bizonyította felkészültségét, ahol a távolság mellett számos akadály, és 2600 méter szintemelkedés is nehezítette a célba érést. Férfiaknál tíz kilométeren Tulipán Attila a második, míg Fábián Norbert az első helyen ért célba. A fiatalabb korosztály is képviseltette magát, így Herczeg Tamás a juniorok közt második helyen futott be. Zákányi Panna pedig harmadik lett az öt kilométeres versenyszámban és kevesebb, mint 25 perc alatt ért célba. A fiatal hölgy egyébként nem rég Olaszországban Permanában a hegyifutó világbajnokságon képviselte városunkat és hazánkat, ahol az U20-as, valamint a felnőtt hegyi futó csapat tagjaként vett részt. Pannát még a nyár elején az országos bajnokság megnyerése után válogatták be a keretbe. Szűcs Nikoletta tavaly kezdett el ismerkedni a futással, kitartásának köszönhetően viszonylag rövid idő alatt sikerült elérnie első célját, amely a félmaraton legyőzése volt. Két óra tizenegy perc alatt prezentálta a távot.

„Ez annyira extrém közeg volt, maga a verseny hangulata is számomra egy teljesen új – előtte csak egy két kisebb futóversenyen voltam – és annyira új volt számomra, hogy már a rajtvonalnál gyakorlatilag elég magas pulzussal álltam be és vártam, hogy elinduljunk. Nem nagyon tudtam kalkulálni idővel, de azt gondolom, hogy elégedett lehetek, mert az egyik legjobb időmet futottam” - értékelt Szűcs Nikoletta.

Ronyecz Ákosné az Ózdi Városi Televízió Koktél című magazinjában már mesélt korábbi fogadalmairól, amelyben szerepelt a maraton teljesítése is. Upponyban a Lázbérci tó mellett megrendezett Sri Chinmoy Maratonon Ő is megvalósította egyik álmát, végül a városi televízió műsorvezetőjével, Tóth Alexandrával közösen állhattak fel a dobogóra.
 
„Kicsit izgultam, hogy milyen lesz ebben a nagy melegben, mert előtte szombaton a Kazincbacikai Kolorfutáson nagyon nagy hőség volt, de ott az erdei úton a fák árnyékában már sokkal kellemesebb volt. Azt mondhatom, hogy együtt futni valakivel, akinek ugyanaz a célja, hogy ezen az úton együtt menjünk, ez egy felemelő érzés volt, és egy nagyon-nagyon nagy élmény, ami szerintem örökre meghatározza a további futásaimat” - mondta Ronyecz Ákosné.

Nagy Róbert az első, Vitális István pedig a második helyen ért célba a meditációs tanító nevével fémjelzett verseny 21 kilométerén. Csiszár Miklós és Zavaczki Beáta is a harmadik helyet szerezte meg az általuk választott távon. Marosréti Ervin is végigküzdötte élete első félmaratonját. A nagy meleg ellenére minden városunk színeit képviselő sportoló sikeresen teljesítette a vállalt feladatot, és egyedi befutóéremmel a nyakában térhetett haza. A legnépesebb ózdi mezőny legközelebb szeptemberben a Wizz Air Budapest félmaratonon áll majd rajthoz.


Képek forrása: www.kolorcity.hu, Facebook

970_0_t 970_1_t 970_2_t 970_3_t
970_4_t 970_5_t 970_6_t 970_7_t
970_8_t
Vissza