Diákok a biztonságért (képgalériával)2017. augusztus 9. (szerda) 19:00 - Városnews/5969_0_300.jpgA diákok nemcsak a fürdőzők biztonságára ügyelnek a strandon, hanem a vagyon elleni jogsértések megelőzésére is. Az idei szezonban több mint 30 fiatal részvételével zajlik a Városi Strandfürdő területén a „Diákok a biztonságért” elnevezésű akció. A szolgálatot végzőknek az is a feladata, hogy az őrizetlenül hagyott tárgyakra kihelyezzék a figyelemfelhívó tájékoztatókat a bűnmegelőzéssel kapcsolatosan.

A Városi Strandfürdőben délelőtt tíz órától négy óráig látnak el szolgálatot a strandrendőrök. Az előző tíz év eredményesnek bizonyult, hiszen a programnak köszönhetően drasztikusan lecsökkent a bűncselekmények száma. Az elmúlt esztendőben mindössze egy lopás történt, s ebben a szezonban is egy esetben kellett rendőri intézkedést végrehajtani a strandnyitás elején. A fiatalok azt mondják, hogy már egyre kevesebb esetben kell szóban figyelmeztetniük a vendégeket a helyes fürdőzés szabályaira, és a jogsértések is az évek alatt a minimálisra csökkentek.

„A legtöbb, amikor itt voltunk minden rendben volt, az emberek nem csináltak semmi olyat, ami nem lenne helyes. Minden rendben ment” - nyilatkozta Árvai Patrícia.

A „Diákok a biztonságérét” programban naponta minimum két pár teljesít szolgálatot, hétvégenként pedig három járőrpár vigyáz a fürdőzők harmóniájára. A szezonban nemcsak erre figyelnek, hanem a lakossági hírlevél osztogatásával is felhívják a strandoló közönség figyelmét a bűnmegelőzésre. A tájékoztatóban részletes leírás olvasható az áldozatattá válásról, és az elkövetők ismérveiről is. A fürdőzők között voltak olyan fiatalok is, akik értékeiket letakarták, de így is helyeztek el lakossági hírlevelet holmijukon. A pihenni vágyók pozitívan értékelték ezt a fajta odafigyelést a rendőrség részéről.

„Jó tudni, hogy vigyáznak a strandrendőrök mások értékeire, tárgyaira és így ellenőrzik a strand területén a lopásokat, hogy így ezek nem tudnak megtörténni” - mondta Simon Gellért.

Az Ózdi Rendőrkapitányság hatékonynak ítéli meg a diákok munkáját, hiszen azon fáradoznak Ők is, hogy a strandolók biztonságban tudhassák vagyontárgyaikat, amely még kiegészül a tájékoztató cédulákkal is.

„Felhívjuk a strandoló közönség figyelmét arra, hogy ha ők maguk nem tesznek meg mindent annak érdekében, hogy ne váljanak bűncselekmény vagy szabálysértés áldozatává, úgy könnyen elkövethetnek sérelmükre bűncselekményeket. Sok esetben kollégáim ott a helyszínen megvárják a tulajdonosokat, és így őket szóban is tájékoztatják. Emellett a hangosbemondón keresztül is felhívjuk a vagyonbiztonságra, illetve a jogsértések megelőzésére vonatkozóan a figyelmüket” - fogalmazott dr. Molnár Tamás, az Ózdi Rendőrkapitányság hivatalvezetője.

A fiatalok a strand területén kívül is járőröznek, hiszen a parkolóban ellenőrzik azt, hogy a gépjárműben nem maradt-e látható helyen érték, vagy arra is, hogy kisgyermek, valamint állat ne maradjon a felhevült autóban.


969_0_t 969_1_t 969_2_t 969_3_t
969_4_t 969_5_t 969_6_t 969_7_t
Vissza