Diák foglalkoztatás (képgalériával)2017. augusztus 9. (szerda) 19:00 - Városnews/5968_0_300.jpgAugusztusban is serénykedő diákokkal találkozhatunk a város több pontján. Ebben a hónapban 125 fiatal tevékenykedik Ózd alapfeladatait ellátó intézményeinél. A diákok kisebb csoportokba osztva dolgoznak. Főleg karbantartási munkálatokban segítenek, de vannak akik idősek otthonában vagy a strandon vállalnak különböző feladatokat.

Először június közepén volt róla szó, hogy idén is lesz lehetősége a városnak diákokat foglalkoztatni. A munkaügyi kirendeltség szolgáltatott információkat arról, hogy miként valósulhat meg ebben az évben a diákok nyári munka-programja. Végül augusztusban 125 diákot foglalkoztatnak. Feladatkörük igen sokszínű, az alapvető karbantartás mellett vannak, akik a nyári iskolai étkeztetésben, vagy különböző kulturális intézményekben dolgoznak, egyesek pedig a strandon teljesítenek szolgálatot.

„Az intézményünk bekapcsolódott ebbe a szervezési folyamatba, és az önkormányzat alapfeladatokat ellátó intézményeivel fölvette a kapcsolatot. Felmérte az igényeket, hogy melyik intézményben hány fő diák foglalkoztatására tudnak kapacitást biztosítani. Ezután történt meg a jelentkezők toborzása, és utána megpróbáltuk a diákok igényeinek megfelelően mindenkit abba az intézménybe tenni, ahová Ő szerette volna” - nyilatkozta Restás Alexandra, az Ózdi Városüzemeltető Intézmény foglalkoztatási és szervezési csoportvezetője.

A Szabolcs közi intézményi egységben is több diák tevékenykedik nap mint nap. Az itt dolgozó fiatalok elsődleges feladata, hogy az időseknek segítsenek valamilyen tevékenységgel eltölteni az időt. Ottjártunkkor épp társasjátékkal kötötték le az otthon szépkorú lakóit.

„Már tavaly is itt dolgoztam, tavaly kerítést kellett festeni, és itt elteríteni a földet. Füvet nyírni és sepregetni, na meg segíteni a nővéreknek és a karbantartónak” - mondta Ivacs Martin, diák.

A diákok augusztus végéig dolgoznak, így nem sok idejük lesz pihenni az iskolakezdés előtt. Ennek ellenére büszkén fejezhetik be nyári teendőiket, hiszen munkájukkal nemcsak saját érdekeket szolgálnak, hanem a város értékeit is segítenek megőrizni. Amennyiben településünknek jövőre is lehetősége adódik a diákok foglalkoztatására, akkor mindenképp szeretnének élni ezzel a remek alternatívával.


968_0_t 968_1_t 968_2_t 968_3_t
968_4_t
Vissza