Nyári tábor (képgalériával)2017. augusztus 8. (kedd) 19:00 - Városnews/5966_0_300.jpgMásodik hete tart az Egészségfejlesztési Iroda nyári tábora. A szervezők sok mozgással, játékkal, egészséges életmódra való neveléssel és egyéb érdekes programokkal gondoskodnak arról, hogy jól érezzék magukat a gyerekek. A második turnus során is igyekeztek kihasználni a helyi és a környék által nyújtott lehetőségeket. A fiatalok hét elején a Kékcsillag Segítőkutyás Egyesület négylábúival, Repcével és Gyömbérrel is megismerkedhettek.

Egy uniós pályázatnak köszönhetően idén is úgynevezett EFI táborban vehetnek részt az ózdi gyerekek. Az Almási Balogh Pár Kórház Egészségfejlesztési Irodájának munkatársai által szervezett nyári program célja, hogy tartalmas szórakozást és élményeket nyújtsanak a 6 és 12 év közötti fiataloknak. A gyerekek háromszori étkezését a tábor ideje alatt a kórház biztosítja, a szervezők itt is arra koncentrálnak, hogy a tányérokra egészséges és tápláló falatok kerüljenek. A tábor ezen a nyáron már második alakalommal biztosít egyhetes elfoglaltságot a fiataloknak.

„Júliusban volt első alkalommal ebben az évben, ez az Egészségfejlesztési Irodán keresztül megrendezett tábor, nagyon nagy sikere volt, nagyon tetszett a gyerekeknek, minden programunkon nagyon felszabadultak voltak. A segítőkutyásokat azért is szeretjük meghívni – tavaly is voltak már nálunk – mert nagyon sok gyerek fél a kutyától ez a tapasztalatunk, illetve nem tudják, hogy a kutyákat mennyi mindenre lehet megtanítani. Nagyon aktívan részt vesznek, és van olyan kislányunk, aki ennek hatására kutyust kért karácsonyra, és megkapta” - fogalmazott Nagy Krisztina, az Egészségfejlesztési Iroda irodavezetője.

Ezen a héten kicsivel több mint 20 gyermek élvezheti a tábor nyújtotta lehetőségeket. A Kékcsillag Segítőkutyás Egyesület képviselői játékos feladatokon keresztül próbálták közelebb hozni a fiatalokat az állatvilághoz. Hazánkban egyre elterjedtebb, és egyre szélesebb körben alkalmazzák a terápiás kutyákat. A bemutató során a gyerekek is megtapasztalhatták a négylábúak közvetlenségét és segítőkészségét. A résztvevők között vannak olyanok, akik már tavaly is belekóstoltak az EFI tábor hangulatába, de akadtak olyanok is, akik most vesznek részt először ilyen programokon.   

„Ez a program is nagyon tetszett, és az is, hogy elmentünk egy sajtkiállításra, ahol lehetett sajtot kóstolni, az nagyon jó volt” - mondta Kubis Brigitta.

„Még nem voltam ebben a táborban, de nagyon-nagyon tetszik, otthon van egy kutyusunk, és őt Mollinak hívják. Ez a kutyás bemutató nagyon tetszik, és a táboros programok is jók. Most van ez a kutyás bemutató, de lehet még megyünk kirándulni is” - nyilatkozta Kristály Panna Éva.

Ezen a héten még Hódoscsépányra is ellátogatnak, ahol lovagolhatnak és hagyományőrző programokon vehetnek részt. A Hangonyi Játékpark is szerepel az állomások között, Szilvásváradon pedig lézerharc vár rájuk. Pénteken délelőtt újdonságként a Digitális Erőmű által szervezett egészséges életmóddal kapcsolatos rendezvényen kapcsolódhatnak ki, délután pedig a helyi lánglovagok közreműködésével habpartival zárják le majd a hetet.


966_0_t 966_1_t 966_2_t 966_3_t
966_4_t 966_5_t 966_6_t 966_7_t
966_8_t 966_9_t 966_10_t 966_11_t
966_12_t
Vissza