Streetball verseny (képgalériával)2017. augusztus 6. (vasárnap) 16:31 - Sportnews/5960_0_300.jpgHatodszor rendeztek utcai kosárlabda tornát a Nagy Imre úti dühöngőben. A megmérettetésre ezúttal is népes mezőny gyűlt össze, az ózdi csapatokon kívül sokan érkeztek a megye más városaiból is. A játékosok korcsoportonként mérhették összetudásukat és dobóversenyeken is bizonyíthattak.

Évek óta az Újváros téri ketrec ad helyet az utcai kosárlabda viadalnak. Az idei streetball mérkőzések sorát Janiczak Dávid, Ózd polgármestere nyitotta meg, aki elsősorban a rendezvény közösségformáló erejét, és az ehhez hasonló kezdeményezések fontosságát hangsúlyozta ki szavaiban.

„Nagy szeretettel támogatjuk azokat a rendezvényeket, amelyek a mozgásra, a sport szeretetére, és egy ilyenfajta életstílusnak a megőrzésére bíztatja a fiatalokat és az ózdiakat” - fogalmazott Janiczak Dávid, polgármester.

A mostani szervezők köszönetet mondtak annak a négy fiatalnak is, akik annak idején elkezdték városunkban a kosárlabdázás ilyen formában történő népszerűsítését. Némi bemelegítés után csoportkörökben mérettetek meg egymással a csapatok. Összesen 14 darab 3-3 fős formáció lépett pályára ifjúsági és felnőtt kategóriában. Az ózdi fiatalok mellett Gyöngyösről, Putnokról, Szikszóról, Miskolcról és Kazincbarcikáról is érkeztek résztvevők.

„Miskolcról jöttünk, egy ottani ismerősünk hívta fel a figyelmünket erre a versenyre még tavaly. Akkor el is jöttünk, nagyon megtetszett a hangulata, nagyon baráti volt a légkör, Miskolc amúgy sincs messze, és így eljöttünk ismét” - nyilatkozta Horváth Béla.

A palánkok alatt nagy volt a küzdelem a csapatok között, ám a szervezők a mérkőzéseken túl más formában is gondoltak a streetball műfajának képviselőire.

„A csoportkörök után dobóversenyek lesznek. Hárompontos, félpályás és két fős rapid shot verseny” - mondta Kacsmarik Márk, szervező.

A tornán a gyengébbik nem is képviseltette magát. Egyikük volt Kovács Kinga, aki 15 éve kosárlabdázik, így derekasan helyt állt a fiúk közt is.

„Otthon azért az edzéseken sok fiúval játszottam együtt, úgyhogy nem ismeretlen a helyzet, de azért nem olyan, mint lányok között” - nyilatkozta Kovács Kinga.

Ebben a sportágban is sokat számít a technika és a gyakorlás, és mivel kevesebb játékos van a pályán, ezért sokkal pörgősebb tempót igényel a teremben játszott kosárlabdához képest. Idén egy díszvendég is emelte a megyeszerte népszerű torna fényét, hiszen Tőrös Balázs NBA szakkommentátor és blogger is nyomon követte a ketrecben történő eseményeket.

„Én az általános iskola 7. osztályában kezdtem el kosarazni, ez még a 80’-as években volt, és az első budapesti streetballon már indultunk, így volt ez néhány évig, aztán ez kikopott az életemből, és ezért is örültem, hogy meghívtak ide Ózdra és látom, hogy mennyi embert mozgat meg a kosárlabdának ez a válfaja” - fogalmazott Tőrös Balázs, NBA szakkomentátor, blogger.

A dobogós helyezett csapatok, valamint a dobóverseny nyertesei érmeket, kupákat kaptak és értékes ajándékokat vehettek át. Az ifi csapatok versengését egy miskolci formáció nyerte meg, míg a harmadik helyen ózdi fiatalok végeztek. A felnőttek mezőnyében szikszói győzelem született, a mieinknek pedig az ötödik hely jutott.


960_0_t 960_1_t 960_2_t 960_3_t
960_4_t 960_5_t 960_6_t 960_7_t
960_8_t 960_9_t 960_10_t 960_11_t
960_12_t 960_13_t 960_14_t 960_15_t
Vissza