Szebb környezet (képgalériával)2017. augusztus 4. (péntek) 19:00 - Városnews/5958_0_300.jpgJavában zajlanak a nyári karbantartási és felújítási munkálatok a Csépányi Általános Iskolában. Ennek keretében 2 tanterem szépül meg a padlótól a plafonig, és olyan teendők elvégzésére is sor kerül, amelyekre tanév közben nem nagyon van idő. A változások azt a célt szolgálják, hogy szeptembertől a diákok és a pedagógusok is kellemesebb környezetben töltsék az iskolai mindennapokat.

Nagy erőkkel folynak a nyári munkálatok a csépányi iskolába, az udvaron éppen néhány ajtó kap új festékréteget. Főként belül történnek a több részletre kiterjedő változások. A tanév folyamán összesen nyolc tanterem áll az intézmény közel 160 diákjának rendelkezésére, ezek közül most kettő emeleti termet sikerült felújítani.

„Kifestettünk, felcsiszoltuk a parkettát, műgyantás burkolatot kapott az oldalfal, hogy ne verjék le a gyerekek. Lent a bejáratnál is lesznek festési munkák és a lépcső melletti tégla falnál is. Reményeink szerint a kultúrházban lévő kazánt is ki tudjuk majd cserélni, ugyanis ez egy kicsi kilowattos kazán, nem nagyon fűti fel a helyiséget – ugyanis télen nekünk ott van a tornatermünk – ezért a gyerekek sokszor hidegben tornáznak. Ezen szeretnénk változtatni, de majd meglátjuk, hogyan engedi ezt meg az anyagi keretünk” - nyilatkozta Bakk Tamás, a Csépányi Általános Iskola gondnoka.

Az iskola 1 millió forintos keretet kapott a Kazincbarcikai Tankerületi Központtól a legszükségesebb munkálatok elvégzésére. Ez magába foglalja az érintésvédelmi feladatok ellátásának anyagköltségét is. Ennek keretében kicserélték az elhasználódott neoncsöveket, és bevezették az internetet három interaktív táblával ellátott tanterembe. A földszinti termeket egyelőre nem tudják felújítani, ugyanis a nem megfelelő csatornázás miatt az egyik oldaluk beázik. Először tehát ezt a problémát kellene megoldani, ahhoz, hogy itt is haladhasson a munka.

Két hete kezdődtek el a felújítási karbantartási munkálatok két fő közalkalmazottal, augusztus 1-től pedig két fő közfoglalkoztatott, és négy főállású takarítónő is bekapcsolódott mindebbe. Pár hét múlva vége a vakációnak, szeptember elsejétől pedig a gyerekek is megtapasztalhatják az iskolájukban történt pozitív változásokat.

A mosdó helyiségek tisztasági festésen esnek majd át és kicserélik a WC-kagylók ülőkéit is. Sok még a tennivaló, és persze rengeteg szekrényt és fiókot is át kell válogatni, hogy kiselejtezzék a már feleslegessé vált papírokat, iratokat. A változásnak viszont már látható eredménye van, amit remélhetőleg a diákok is értékelni fognak, és igyekeznek majd vigyázni rá.


958_0_t 958_1_t 958_2_t 958_3_t
958_4_t 958_5_t
Vissza