Tévés kulisszák (képgalériával)2017. augusztus 4. (péntek) 19:00 - Városnews/5955_0_300.jpgAz Ózdi Városi Televízió székházában jártak a velence telepi Csillagpont Közösségi Házban megrendezett multikulturális tábor lakói. A fiatalok a Kéksirály Zenei Egyesület által első alkalommal szervezett programhét zárónapján látogattak el a szerkesztőségbe, hogy megismerkedjenek a helyi médiával.

Izgalmas világba csöppentek ma a multikulturális tábor résztvevői. A gyerekek három kísérőjükkel együtt érkeztek, hogy megtekintsék a szerkesztőségben zajló munkát, illetve megismerjék azt a folyamatot, amelynek során képernyőre kerül egy híradás. A fiatalok többsége először járt ilyen helyen, és igazi rácsodálkozást jelentett számukra az elektronikus média berkeiben tett látogatás.

„Ez nagy pluszt ad nekik, mondták is, hogy ők szokták nézni az ózdi tv-t odahaza a szüleikkel, látták a táborunkról korábban készített híranyagot, a velem készített riportot is megnézték. De a lényeg az, hogy Ők ezt nagyon várták, és most élőben is meggyőződhettek arról, hogy milyen a városi tévé és az itt folyó munka. Persze láttak már kamerát és mikrofont, de most még inkább megismerték” - mondta Berki Lajos, a Kéksirály Zenei Egyesület elnöke.

A gyerekek betekintést kaptak abba, hogyan születnek meg a hírek, milyen berendezések szükségesek a műsorkészítéshez, és megismerkedtek azzal is, hogy mi rejlik az egyes televíziós szakmák mögött. Leginkább a vezérlőterem és a stúdió nyerte el tetszésüket, és külön öröm volt számukra, hogy műsorvezetőként is kipróbálhatták magukat. Volt, aki spontán időjárás jelentést rögtönzött, de a többség inkább a súgógépről való szöveg felolvasást választotta.

„Nagyon tetszik az, hogy a tévében bemondják az ózdi híreket, a városról szóló információkat, és nagyon örülök, hogy itt lehetek” - nyilatkozta Bari Jázmin.

„Megcsodálhatjuk, hogy mivel dolgoznak itt az emberek az ózdi tv-nél. Nekem ez nagyon teszik, és lehet, hogy majd én is ezt választom ha felnövök, még nem tudom” - mondta Gaga Márk.

A kis vendégek közt akadt olyan is, aki félve lépett be a szerkesztőség küszöbén, de annyira megtetszettek neki a látottak, hogy teljesen feloldódott a program során. A gyerekek bátran feltehették kérdéseiket, és nem mindennapi élményt jelentett számukra, hogy bekukkanthattak a kulisszák mögé, és a másik oldaláról is beleláthattak a helyi média világába.


955_0_t 955_1_t 955_2_t 955_3_t
955_4_t 955_5_t 955_6_t 955_7_t
955_8_t 955_9_t
Vissza