Virágos városok (képgalériával)2017. augusztus 2. (szerda) 19:00 - Városnews/5948_0_300.jpgÓzd Város Önkormányzata idén is beadta pályázatát, a Magyar Önkormányzati Főkertész Szövetség által meghirdetett Virágos Magyarországért cím megszerzésére. Közel húsz évre tekint vissza ez a megmérettetés, amihez városunk is csatlakozott. Most először a pályázat kiírói létrehoztak egy külön kategóriát, amelyre a lakók is le tehetik voksukat az egyik legnagyobb közösségi oldalon.

A Magyar Önkormányzati Főkertész Szövetség által már múlt hónapban megtörtént a zsűrizés, amikor is ellátogattak hozzánk és szemrevételezték a várost. Az illatos, színes növények és a parkok gondozása folyamatos munkát igényel, és az Ózdi Városüzemeltető Intézmény nagy erőkkel azon van, hogy a város virágos látképe tökéletes legyen. Idén a lakosok is eldönthetik, melyik magyarországi város vagy település kapjon meg egy különleges címet.

„Idén először egy Facebook-os játékot is útjára indított a szervezőség, ahol a „Legvirágosabb úti cél”- ra lehet szavazni azoknak, akik erre az oldalra rákattintanak, és akkor itt szeretne Ózd városa a beküldött fényképmontázsával az előkelő helyen végezni. Ehhez kérnénk a lakosok szavazatát is” - mondta Dobos Eszter, polgármesteri referens.

A pályázat célja a hazai kertkultúra felkarolása, támogatása és nem utolsósorban ennek bemutatása, népszerűsítése. A versenyen való részvétel, és a lehető legjobb helyezés elérése nem csak a városban élőknek fontos, hanem olyan embereknek is, akik messzebb laknak, de valamiképpen kötődnek Ózd városához.

„Nekem nagyon tetszik, nagyon örülök neki, remélem, hogy ezáltal az országban jobb véleménnyel lesznek rólunk. Nem tudom szabad-e említeni egy nevet, aki nagyon sokat fotózik Ózdról, és rakja fel az internetre. Ő általa már több, más városban élő ismerőseim is megjegyezték, hogy milyen gyönyörű városunk van. Nem gondolták volna ezt Ózdról” - nyilatkozta László Jánosné.

A virágok ültetése, folyamatos gondozása az Ózdi Városüzemeltető Intézmény fontos feladatai között szerepel. Ezen a héten az ötvenezer fő alatti települések mérettetik meg magukat. A „Legvirágosabb úti cél” cím elnyeréséhez szükség van a legismertebb közösségi portálon leadott voksokra. Ebben a kategóriában kimondottan sok település indult, a nyertes helység egy szép oklevelet, egy szerencsés szavazó pedig ajándékot kap.

„A városüzemeltetés oldalán is közzétettük a megjelent felhívást, így az elnavigálás a mi oldalunkról is könnyebbé válik, tehát ha valaki felkeres bennünket, oda elhelyezésre került egy link, amire ha rálép, akkor átviszi a Virágos Magyarországért oldalra a ránk szavazni vágyót. Természetesen örömmel vesszük aki leadja a szavazatát, és nem csak ránk, hanem másokra is” - fogalmazott Nagy Zsuzsanna, az Ózdi Városüzemeltető Intézmény igazgatója.

Június 8-án kezdődött meg a Virágos Magyarország Környezetszépítő Verseny zsűrizési sorozata, az új cím elnyeréséért szavazni pedig augusztus 6-ig, vagyis vasárnap éjfélig a legnépszerűbb közösségi portálon, a képek alatt a „tetszik” gombra való kattintással lehet.


948_0_t 948_1_t 948_2_t 948_3_t
948_4_t 948_5_t 948_6_t
Vissza