Vizes élmények (képgalériával)2017. augusztus 2. (szerda) 19:00 - Városnews/5946_0_300.jpgÓzdi fiatalok is részesei voltak a Budapesten megrendezett vizes világbajnokság programjainak. A gyerekek a „Nem vagyunk mi kispályások” című filmes pályázat kapcsán látogathattak el a Duna Arénába. A tíz fős szurkolói gárda július 26-i utazását városunk önkormányzata támogatta. A világ egyik legnagyobb nemzetközi sporteseményére Ózdról is érkeztek önkéntesek, a Vasvár Úti Általános Iskola egyik pedagógusa a média munkáját segítette.

A „Nem vagyunk mi kispályások” című pályázatot 2016-ban, a labdarúgó Európa-bajnokság kapcsán hirdették meg először hazánkban, idén pedig a budapesti vizes világbajnokság adta a témát. A bolykys diákok kisfilmjét a legjobbak között tartották számon és díjakkal jutalmazták. Májusban az Újbudai Vízimajálison is felléphettek a gyerek, ahol a zsűri döntése alapján különdíjban részesültek. Serleggel és különböző sporteszközökkel térhettek haza, valamint egy tíz fős ózdi fiatalokból álló szurkolói csapat ellátogathatott a vizes világbajnokság egyik központi helyszínére a Duna Arénába is. Ők egyébként mindannyian közeli kapcsolatot ápolnak a medencével.

„Tulajdonképpen a nyári szünet alkalmával csak össze kellett hozni megint a csapatot, illetve kerestük a lehetőséget, hogy hogyan tudnánk eljutni. Szeretném megköszönni a gyerekek nevében is az önkormányzat támogatását, ugyanis polgármester úr volt, aki elsőként felajánlotta, hogy egy kisbusszal segíti a felutazást” - mondta Vanczák Attila, a Bolyky Tamás Általános Iskola testnevelője.

A fiatalok július 26-án látogattak el a helyszínre, ahol a selejtezőket tekinthették meg. Forgács Bence óvodás kora óta úszik. Bár most még a szurkolók táborát erősítette, egyik álma, hogy egyszer majd Ő is képviselhesse országunkat a „nagyok között”.

„Volt nálunk magyar zászló, kettő is, és azzal végig vonultunk az úton és szurkoltunk nekik, „Ria, Ria, Hungáriát” is mondtunk. Jó volt szerintem nekem tetszett” - nyilatkozta Forgács Bence, a Bolyky Tamás Általános Iskola tanulója.

Albert Anna hat éves korában került kapcsolatba az úszósporttal, és Ő is boldogan mesélt az eseményen átélt érzéseiről.

„Hosszú Katinkának a 200 méteres pillangó úszása volt a legemlékezetesebb, ott több mint 10.000 ember egyszerre kiabálta az Ő nevét, és együtt szurkoltunk neki. és ez szerintem mindenkinek felejthetetlen élmény maradt” - fogalmazott Albert Anna, a Bolyky Tamás Általános Iskola tanulója.

A vizes világbajnokságon közel kétezer sportoló csobbant a vízbe valamilyen formában, ahhoz hogy minden zökkenőmentesen történjen, rengeteg közreműködőre volt szükség. Jacsó Tünde, aki egyébként a Vasvár Úti Általános Iskola pedagógusa, önkéntesként vett részt a világeseményen, ahol a média munkáját segítette.

„A sajtóközpontban voltam beosztva, az újságírók, fotósok és a televíziósok munkáját segítettem. Információkat juttattunk el hozzájuk. Meccs előtt összeállításokat, eredményeket vagy bármilyen információt, amit megkaptunk a médiaközpontban, azt sokszorosítottuk és eljuttattuk az újságíróknak, és a tévéseknek és a fotósok felügyelete, irányítása, hogy hová mehetnek, honnan fotózhatnak, ez is a feladat volt” - nyilatkozta Jacsó Tünde, a Vasvár Úti Általános Iskola pedagógusa.

Jacsó Tünde azt mondja, egy hazai rendezésű világeseményt semmiképpen nem hagyhatott ki. Augusztus végén a Papp László Sportarénában a cselgáncs világbajnokság egy hete alatt is tevékenykedik majd önkéntesként.


946_0_t 946_1_t 946_2_t 946_3_t
946_4_t 946_5_t 946_6_t 946_7_t
946_8_t 946_9_t 946_10_t 946_11_t
Vissza