Forró napok (képgalériával)2017. augusztus 2. (szerda) 11:21 - Aktuálisnews/5945_0_300.jpgPárakapuval, palackos frissítővel és ózdi szódavízzel igyekszik enyhíteni a meleg időjárás okozta kellemetlenségeket Ózd Város Önkormányzata. Mától péntek éjfélig az egész országra kiterjedő hőségriadót rendelt el az országos tisztifőorvos, eddig az időpontig a Városi Strandfürdő is tovább tart nyitva.

Már napok óta folyamatos a hőség. A déli órákban 38 fokig is felkúszott a hőmérő higanyszála, a következő napokban pedig még melegebbre számíthatunk. Éjszaka is 24-29 fok várható. Mától péntek éjfélig az egész országra kiterjedő hőségriadót rendelt el az országos tisztifőorvos. A forróság mindenki szervezetét megviseli. A legtöbben ki sem mozdulnak ilyenkor. Otthon lehúzzák a redőnyöket és a hűvös szobában próbálják átvészelni ezt az időszakot. A melegre Ózd Város Önkormányzata is gyorsan reagált. A Gyújtói körforgalomnál, a régi reuma kórház előtt fél literes palackok sorakoznak. Az Ózdi Városüzemeltető Intézmény fiatal segítői vizet osztottak a járókelőknek. Itt délelőtt 10-től 12 óráig több mint, háromszáz palack víz talált gazdára. 

„Nagyon jó, hogy itt vizet osztanak, a nagyon hideget nem szeretem, de ez jó hőmérsékletű” - mondta Bagdi Ferenc.

„Hát ez nagyon jó, mert aki megy az utcán és nem hoz magával, az is kap legalább egy palackkal. Például én mindig hozok magammal ilyen kis üvegben, most is itt van nálam, hogy ha szükséges akkor legyen” - nyilatkozta Bogdán Aladárné.

A Városháza előtti öbölben felállított párakapu mellé, most ózdi szódavíz is járt. Mára több, mint háromszáz liter hűtött itallal készültek. A Startprogram Iroda munkatársai műanyag poharakba csapolták a színsavas üdítőt, amelyet az idősebbektől a fiatalokig mindenki szívesen fogadott. 

„Én járok a strandra, de Egerben és Ózdon még nem voltam, a meleget bírom, de nem jól. Ez a víz pedig nagyon finom” - fogalmazott Semperger Anna.

Az iroda dolgozói holnap az Újváros téri ABC előtt, holnapután pedig a Főposta előtt várják majd a szomjas ózdiakat. A Városi Strandfürdő péntekig egy órával tovább tart nyitva. A nagy áruházakba is be lehet térni egy pár perces felfrissülés erejéig. A szakemberek viszont azt javasolják, ha valamit feltétlenül el kell végeznünk, azt vagy a kora reggeli, vagy az esti órákban tegyük meg, napközben pedig igyekezzünk minél kevesebb időt a napon tölteni.


945_0_t 945_1_t 945_2_t 945_3_t
945_4_t 945_5_t 945_6_t 945_7_t
945_8_t 945_9_t 945_10_t
Vissza