Fűtésközpont korszerűsítés2017. augusztus 1. (kedd) 19:00 - Városnews/5939_0_300.jpgMegkezdték a kazánok karbantartását a fűtőerőműben az Ózdi Távhő Kft. munkatársai. Az állapotmegőrzés során a kazánok csöveit cserélik ki, valamint az ajtók hőszigeteléséről is gondoskodnak. Hamarosan beüzemelésre kerül egy új szűrőberendezés, amivel ki tudják szűrni a szennyeződéseket a rendszerből.

Több kazán karbantartása is folyamatban van az Ózdi Távhő Kft. fűtőerőművében. A munkálatok során gondoskodnak az eszközök felújításáról, így ismét hosszú távon szolgálhatják a várost a hideg időkben. Van olyan kazán ami már teljesen elkészült, de van olyan is ami még szervizelésre vár.

„A fűtőerőműben zajlik két nagy 10 megawattos kazán átcsövezése. A 3-as nagy kazánban ki lettek cserélve a csövek, ez már hegesztésre vár. A 2-es számú kazán, amint a hegesztés megtörténik szintén erre a sorsra fog jutni, minden benne található csövet ki fogunk cserélni. Az 1-es kazán átcsövezése megtörtént, ennek a nyomáspróbája is megvan, be van zárva tehát üzemképes” - nyilatkozta Halász Sándor, az Ózdi Távhő Kft. ügyvezetője.

A kazánok újracsövezésén túl van olyan eszköz, aminek az ajtaján található hőálló réteget is cserélni kell. Ezzel a javítással megakadályozzák, hogy a gyenge illesztéseknél a hő szabadon távozhasson, és ezzel veszteség keletkezzen. Hamarosan egy új szűrőberendezés is beszerelésre kerül a vállalat fűtőközpontjában.

„Van egy részáramú szűrő beépítésünk, aminek az a feladata, hogy a városi rendszerben keringő különböző szennyeződéseket kiszűrje a vízből. Ez főleg mágneses szűrő, de van benne mechanikus rész is, és ezzel meg tudjuk védeni a berendezéseinket a rozsdás iszaptól” - mondta Peták Tibor, az Ózdi Távhő Kft. üzemviteli üzemvezetője.

A most elvégzett javítások mellett a jövőben tervezik a fűtőközpont világításának  korszerűsítését is. Ennek során a régi világító testeket új, gazdaságosabb izzókra cserélik. Az új lámpák kevesebbet fogyasztanak majd, emellett hosszabb ideig képesek lesznek ellátni feladatukat.

Vissza