Bővülő kamerarendszer (képgalériával)2017. július 31. (hétfő) 19:03 - Városnews/5935_0_300.jpgHamarosan három kamerával bővül Ózd térfigyelő rendszere. Dr. Kósné Dargai Rita kezdeményezésére Zubor László kettő darab nagy értékű eszközt ajánlott fel a város részére. Ezek az Alkotmány, valamint a Bolyki Tamás út térségét pásztázzák majd. A harmadik kamera a tervek szerint Somsályon, a volt sportpálya területén található kéményen lesz majd elhelyezve.

A Falu térségében, főként a templom környékén többször támadtak már meg időseket és az illegális szemétlerakás is probléma ezen a területen. Ezek a gondok most megoldódni látszanak, ugyanis Ózd Város Önkormányzatának legutóbbi ülésen újabb térfigyelőkamerák kihelyezéséről határoztak a döntéshozók. Dr. Kósné Dargai Rita kezdeményezésére Zubor László kettő darab ilyen eszközt ajánlott fel térítésmentesen a város részére, ezzel is hozzájárulva Ózd biztonságosabbá tételéhez. Az egyik kamerát a Faluban működő autószerviz épületére szerelik fel hamarosan, amelynek az üzemeltetéséhez szükséges áramot a vállalkozás tulajdonosa díjmentesen biztosítja. A terület képviselője számára nem volt kérdés a helyszín megválasztása.

„Több egészségügyi intézmény, konkrétan négy orvosi körzet is működik itt, illetve a nevelési tanácsadó Pedagógiai Szakszolgálat, amelyek előtt a füves terülten szinte rendszeresen láthatjuk ezeket a kukás zsákokat, illetve a szemetet, és pontosan ezért döntöttünk úgy, hogy ezt a kamerát erre a területre fogjuk helyezni. Nagyon remélem, hogy így meg tudjuk akadályozni a szemétlerakást” - nyilatkozta dr. Kósné Dargai Rita, területi képviselő.

Az előkészítő munkálatok folyamatosan zajlanak. Az Ózdi Városüzemeltető Intézmény dolgozói jóvoltából mára már elkészült az a közel hét méter magas oszlop is, amelynek tetejéről a Bolyki Tamás út környékét pásztázza majd a második kamera. Az eszközök értéke egyenként több mint négyszázezer forintot kóstál.

„Ezek 4K-s képérzékelő szenzorral ellátott kamerák, ami azt jelenti, hogy a Full HD-tól is jóval nagyobb felbontásra képesek. Harmincszoros optikai zoom van a kamerákban, ami azt jelenti, hogy 25-30 méterről akár 2-3 centiméteres betűket teljes könnyedséggel el lehet olvasni, ebből kifolyólag arcfelismerésre, vagy egyéb megfigyelő tevékenységre is alkalmasak ezek az eszközök” - mondta Oszlánczi Péter, az ÓZDKÁBELTV-NET hálózatfelügyeleti munkatársa.

Továbbá éjszakai látóképességgel is rendelkeznek, így sötétben is felismerhető képet alkotnak. Somsályon is gyakoriak a köztisztasági szabálysértések és a falopások. Ezért a tervek szerint a közeljövőben a volt sportpálya területén elhelyezkedő kémény oldalára is elhelyeznek egy térfigyelő kamerát. Az újabb három eszköz kihelyezése hatékonyan segíti majd a Városi Rendészet munkáját.


935_0_t 935_1_t 935_2_t 935_3_t
935_4_t 935_5_t 935_6_t
Vissza