Karbantartási szünet2017. július 31. (hétfő) 19:00 - Városnews/5933_0_300.jpgKarbantartási szünet miatt zárva tart a városi uszoda. A tervek szerint szeptember elsején fog újra kinyitni a létesítmény. A leállás alatt leeresztik a medencéket, és kijavítják az összes olyan ismert vagy egyelőre ismeretlen hibát, ami akadályozhatja a jövőbeni működést. A bérlettel rendelkezőknek a városi strandon van lehetőségük úszni a meghatározott időpontokban.

A tervek szerint egy hónapig szünetelteti szolgáltatásait az uszoda. Ez alatt az idő alatt végzik el a szakemberek a szükséges javításokat. Ottjártunkkor épp a vizet eresztették le a medencékből, ugyanis csak így kaphatnak teljes képet az uszoda állapotát illetően. A zuhanyzók felújítása már javában zajlik, itt is változásokra számíthatunk a jövőben.

„Azt tudni kell, hogy éves szinten kötelező ezeket a feszített víztükrű medencéket leereszteni. Mi meg logikusan úgy gondolkodtunk, hogy ebbe az időszakba természetesen az összes javítandó, meg a felszínre került hibákat megpróbáljuk kiküszöbölni, hogy tisztán tudjunk indulni. Szeptember elsejével tervezzük a nyitást, de hát vannak olyan hibák, amiket nyilván ismertünk és korábban felszínre kerültek, tehát azzal tisztában vagyunk, és van egy rész ami a mai napon fog felszínre kerülni” - mondta Kálmán Imre, technikai tanácsadó.

Akik a szünet alatt is szeretnének úszni, a Városi Strandfürdőben van lehetőségük hódolni szenvedélyüknek. Reggelente 6 órától 9 óráig, este pedig 7 órától 10 óráig biztosítják a zavartalan úszás feltételeit. Szerdán és vasárnap viszont csak reggel sportolhatnak felhőtlenül városunk lakói. Sokan kihasználják a strand nyújtotta kényelmet ezekben a meleg napokban is. Volt olyan vendég, aki műtét utáni lábadozása miatt most először látogatott el a létesítménybe.

„Most vagyok először a strandon, Rimaszombatról jöttünk. Itt tetszik minden, nagyon szerettem azelőtt úszni, tudtam is jól úszni, csak most nagyon korlátozva vagyok" - nyilatkozta Farsang Erika.

Az biztos, hogy az uszodában több helyen is csempézni kell a sérült falrészeket, ezen kívül a zuhanyzók is átépítésre kerülnek. Hogy fény derül-e még valamilyen eddig ismeretlen javításra váró problémára, csak a medencék leeresztése, és átvizsgálása után derül ki. A javításoknak köszönhetően a szünet után egy évig biztosan zavartalanul használhatjuk az uszodai szolgáltatásokat.

Vissza