Múzeum és zene (képgalériával)2017. július 31. (hétfő) 19:00 - Városnews/5931_0_300.jpgAkusztikus koncerttel folytatódott az Ózdi Muzeális Gyűjtemény és Gyártörténeti Emlékpark programsorozata a Múzeum & Music Zenei Klubja. Az időjárás ellenére fantasztikus hangulatban zajlott az "ír-punk nótákat húzó", vagyis a Highland Bastards zenekar első múzeumi koncertje.

Eső és Írország. Ezzel a két szóval lehet jellemezni a Városi Múzeumban megtartott legutóbbi koncertet. Most a Highland Bastards állhatott színpadra, és habár az időjárás viszontagságai nem engedték a kültéri koncertet, a hangulathoz mégis hozzá tett az eső, hiszen az együttes rögtön Írország egy kis falucskájába repítette a közönséget. A korábban Jameson's Pub néven ismert együttes most régi-új tagokkal kiegészülve, megújulva indította útjára a zenekart. A koncert szervezőinek terve, hogy még népzeneibb, még punkosabb estéket szerezzenek mindenkinek.

„A mai nap egy zenei klub lesz ugye, aminek a neve M&M - Múzeum and Music, ez egy ebben az évben útjára indított rendezvénysorozat vagy klub lenne, és volt már belőle egy pár darab, szerencsére sikeresek voltak a rendezvények. A mai napot felülírja ugye az időjárás, s mint látható beköltöztünk a múzeumba, de reméljük, hogy eljönnek majd sokan, és megnézik a mai fellépőinket” - mondta Oláh Zsolt, az Ózdi Muzeális Gyűjtemény és Gyártörténeti Emlékpark megbízott vezetője.

Antik tárgyak, régi gyártörténeti fotók és műszerek között hallgathatták az érdeklődők az akusztikus számokat. Többségében angol nyelven, de voltak magyar nyelvű dallamok is. Idősebb és fiatalabb korosztály is érdeklődött a koncert iránt. A zenekar legtöbb tagja már régóta zenél. Számukra ez okozza a legnagyobb örömöt a mindennapokban.

„Hegedűn nagyjából 9 éve játszom, gitáron nagyjából 5-6 éve. Nagyon szeretem a zenét, zene az életem, gyakorlatilag nem tudnék élni nélküle, nap mint nap kezembe fogom a hangszereimet és én úgy érzem, hogy mellettem egy hatalmas nagy segítség a szürke hétköznapokban is, és bármely nap. Nagyon szeretem a zenét” - fogalmazott Beri Ádám, a Highland Bastards zenésze.

A zenekar különböző stílusban, lassabb és lendületesebb számokat játszott. Az együttes számos felkérésnek tesz eleget, és rengeteg saját dallal büszkélkedhetnek, ezért hamarosan egy nagylemezt is szeretnének kiadni. A múzeum több témában is indított már klubokat, és a jövőben is szeretnék ezt folytatni, valamint nem titkolt céljuk, hogy hagyományt teremtsenek kezdeményezésükkel.


931_0_t 931_1_t 931_2_t 931_3_t
931_4_t
Vissza