Induló képzések2017. július 28. (péntek) 19:00 - Oktatásnews/5929_0_300.jpgMindkét nappali tagozatos egyetemi képzés elindulhat ősztől városunkban, miután a felvételt nyert hallgatók mértéke meghaladja a törvényileg előírt határszámot. A Miskolci Egyetem tanulmányi referensének tájékoztatása szerint a szociális munka és az anyagmérnöki szakirányon összesen húsz hallgató pontszáma volt elég az első körös bejutáshoz. A felsőoktatási intézmény a létszámot nem tekinti véglegesnek, mindkét szak esetében van lehetőség pótfelvételire.

A felvi.hu internetes oldalon szerda este tették közzé a felsőfokú oktatási intézmények felvételi ponthatárait, így ma már mindenki tudja, felvették e valamelyik főiskolára vagy egyetemre. A Miskolci Egyetem Ózdra meghirdetett két szakirányára átlagos pontértékkel lehetett bekerülni. A szociális munka szak esetében 290, az anyagmérnöki szaknál 309 pont kellett a sikerhez.

„A közösségi felsőoktatási központ Ózdon mindkét szakkal el tud indulni. Mindkét szak alapszakként lett meghirdetve. Az anyagmérnöki szakra 6 hallgatót sikerült beiskoláznunk, míg a szociális munka szakra 14 hallgatót. A törvényileg, illetve az Oktatási Hivatal által előírt minimum 5 fővel elindítható létszámokat mindkét képzés meghaladja, így szeptemberben Ózdon is elindul ez a kihelyezett tagozat” - mondta dr. Fekete Sándor, a Miskolci Egyetem tanulmányi referense.

Kohári Andrásné az egyike azon hallgatóknak, akik a szociális munka szakirányra nyertek felvételt. Neki, csakúgy mint társai többségének emelt szintű érettségi vizsgát kellett tennie az elmúlt hetekben ahhoz, hogy jelentkezése sikeres legyen. Családja mindvégig mellette állt és bátorította, így közösen örülnek az elért eredménynek is.

„Mindig is szerettem volna tovább tanulni, úgy gondolom, hogy ennek most jött el az ideje. Az ember agyilag is felnőtt ahhoz, hogy szeretne új ismereteket szerezni. Úgy gondolom azzal, hogy az ember elér egy bizonyos kort, akkor is szüksége van arra, hogy fejlessze magát és ne leülepedjen, elbutuljon” - nyilatkozta Kohári Andrásné.

Az ózdi egyetemi képzésekkel kapcsolatban nagyon sok tájékoztatót tartottak szakemberek az elmúlt hónapokban nem csupán városunkban, hanem országhatáron túl is. A felsőoktatási intézmény vezetése az első körben kihirdetett létszámot nem tekinti véglegesnek, és mindkét vonalon pótfelvételire is lehetőséget biztosít.

„A pótfelvételit megnyitottuk mindkét szak esetében, tehát van még lehetőség jelentkezni ezekre a kihelyezett képzésekre. Fontos azt tudni, hogy a szociális munka esetében 290 pontot kell elérnie a jelentkezni kívánó hallgatóknak, míg az anyagmérnöki szak esetében 309 pontot, hiszen ezek azok a ponthatárok, amelyek a felvételi eljárás keretében megállapításra kerültek. Maga a felvételi eljárás az ingyenes, és a felvi.hu internetes oldalon keresztül lehet jelentkezni, egészen augusztus 7-ig” - tette hozzá dr. Fekete Sándor, a Miskolci Egyetem tanulmányi referense.

Szeptember 4-én, egyfajta regisztrációs héttel indul majd el az egyetemi élet Ózdon. Az első napok a beiratkozásról és a tantárgyak felvételéről szólnak majd, az oktatás pedig szeptember 11-én kezdődik el.

Vissza