Modul hőközpontok (képgalériával)2017. július 28. (péntek) 19:00 - Fejlesztésnews/5928_0_300.jpgÚj modul hőközpontok létesülnek városunkban. A beruházás során négy panelház gazdagodik saját melegvizes rendszerrel, ezzel jelentősen csökkentve a veszteséget, ami a fűtőközponttól a lakóépületekig tartó út során keletkezik. A melegvizes rendszereknek egy hő- és hangszigetelt helyiséget készítettek, ezzel is növelve a szolgáltatás színvonalát.

Zajlik a munka az Ózdi Távhőnél. Négy panelház kap saját modul hőközpontot. Az átépítés során kettő helyett egy helyiséget foglalnak el az épületekben, amit hő- és hangszigetelté tettek, emellett a vezetékeket is korszerűbbekre cserélik. Az új modulok létesítése mellett több helyen is hibaelhárítást végeznek.

„Körülbelül másfél hónappal ezelőtt érkezett meg négy modul hőközpont. Itt a telephelyen ezeket a hőközpontokat a Polgármester Úr is megtekintette, itt volt a helyszínen. Azóta ezekkel a hőközpontokkal sok minden történt, nyilván kikerültek a helyükre" - mondta Halász Sándor, az Ózdi Távhő Kft. ügyvezetője.

A Szent István út 20-ban már kész van a beruházás, a modult beüzemelték, a helyiséget rendbe tették, amit azután visszakapott a társasház. A Bolyki főút 89-ben szintén elkészült a hőközpont, itt az elsődleges vezeték is a föld alá került. A Bolyki főút 109-ben és a Szent István út 33-ban szintén kihelyezésre kerültek a modulok, itt még tart a távhővezetékek kiépítése, és egyéb gépészeti és villamossági szerelések is zajlanak.

„Teljesen automatikus üzem lesz, ugyanúgy mint a többi épületben amik már szét vannak választva. Külön időjárás követő szabályozóval, tehát így minőségileg az épületek szolgáltatása magasabb színvonalon valósul meg. Ehhez a lépcsőházakba egy külön hő- és hangszigetelt helységet alakítottunk ki. Oda tettük a modul hőközpontot, ezeknek a gépészeti és villamos szerelése folyik. A régi szekunder vezetéket, ami vasbeton csatornába volt, azt a fűtési vezetéket kivesszük, és helyette előre szigetelt isoplus vezetéket építünk ki primer vezetékként" - nyilatkozta Szalmás János, az Ózdi Távhő Kft. szolgáltatási üzemvezetője.

A villamossági munkák és a vezetékek utószigetelése folyamatosan halad, ahogy a gépészek végeznek egy-egy területen. Legutoljára a meglévő nagy hőközpontok vezetékei kerülnek szétválasztásra, aminek előreláthatóan a nagy javítási időszakra tehető a kiépítése, amikor felteszik az elzárókat, majd egyesével rákötik az új modulokat a rendszerre.


928_0_t 928_1_t 928_2_t 928_3_t
Vissza