Szolgálatba álltak (képgalériával)2017. július 27. (csütörtök) 19:00 - Városnews/5922_0_300.jpgHarminchét frissen végzett ózdi büntetés-végrehajtási felügyelő állt munkába ma az ország különböző pontjain található börtönökben, városunkból legtöbben Miskolcon szolgálnak, tíz fő pedig Vácon. A kibocsátó ünnepséget tegnap tartották az Adyligeti Rendészeti Szakgimnáziumban. Az ózdi állomány tagjai rendkívül jól teljesítették vállalt feladatukat, volt olyan modulzáró, ahol szinte mindenki ötössel zárta a vizsgát.

Tegnap több száz – köztük közel negyven ózdi – büntetés-végrehajtási felügyelő fejezte be tanulmányait, és tett sikeres záróvizsgát. Az Adyligeti Rendészeti Szakgimnáziumban megtartott kibocsátó ünnepségen dr. Kontrát Károly miniszterhelyettes, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára köszöntötte a résztvevőket.

„A 411 frissen végzett büntetés-végrehajtási felügyelő közül 37 fő ózdi lakos, közülük 16 nő és 21 a férfi. Az ózdiak többsége a városukhoz közeli Miskolcra a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Büntetés-végrehajtási Intézetbe kerültek dolgozni, de sokan a Váci Fegyház és Börtönben is dolgoznak majd” - mondta Orosz Zoltán, szóvivő, Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokság.

A résztvevők hat és fél hónapos oktatáson vettek részt. Négy osztály képzése Budapesten, tíz osztályé pedig a Nyíregyházi Egyetemen zajlott kihelyezett formában. A hallgatók a rendvédelmi alapfeladatokon túl, biztonsági és reintegrációs felkészítésen is részt vettek, a szakmai vizsgán pedig elméleti kérdések és gyakorlati feladatok megoldásával bizonyíthatták rátermettségüket. Az ózdi állomány tagjai rendkívül jól teljesítették vállalt feladatukat, volt olyan modulzáró, ahol szinte mindenki ötössel zárta a vizsgát. Nagy Nikoletta kilenc ózdi társával együtt éppen Vácra utazott. Azt mondja, már alig várja, hogy élesben is kipróbálhassa az eddig tanultakat, de nincs ezzel egyedül.

„Jelenleg megismerjük az intézményt, majd kiveszünk egy kéthetes szabadságot a képzés végeztével, és augusztus 14-ével lépünk Vácon ténylegesen szolgálatba. Azt hogy milyen beosztásba és munkakörbe tudunk majd kerülni arról még nem tudunk semmi, de mindenki nagyon várja már, hogy elkezdhessük” - fogalmazott Nagy Nikoletta, biztonsági felügyelő.

Niki eddig a tanulásra koncentrált és decemberben volt utoljára súlyzó rúd a kezében, jövő héten viszont újra beleveti magát a sportba, tervei szerint októberben már a felnőtt Országos Bajnokságon képviseli majd hazánkat és városunkat is. A most végzett hallgatók az új börtönök megnyitásáig az ország különböző bv. intézeteiben teljesítenek majd szolgálatot büntetés-végrehajtási felügyelőként. Nekik a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága az adott helyszíneken lakhatást is biztosít, az ózdiak természetesen mindannyian azt várják, hogy a városunkban megépülő börtönben dolgozhassanak. Az Ózdot is érintő ötszáz férőhelyes objektum építésre másodszor is kiírt közbeszerzési eljárás jelenleg is folyamatban van.


Képek forrása: Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokság

922_0_t 922_1_t 922_2_t 922_3_t
922_4_t 922_5_t 922_6_t 922_7_t
922_8_t 922_9_t

 

Vissza