Adj vért! (képgalériával)2017. július 21. (péntek) 19:00 - Egészségnews/5908_0_300.jpgAkár egyhetes tengerparti nyaralást is nyerhet, aki júliusban vagy augusztusban vért ad, de a vöröskereszt nyári kampányában belföldi utazást, koncert és múzeum belépőt, valamint borkóstolást is lehet kapni. Nyáron kevesebb a véradó, a jövő hónap végéig tartó kampánnyal az ő aktivitásukat próbálja növelni a Magyar Vöröskereszt. Ma délelőtt az Autóbusz-állomáson várták az ózdiakat a helyi szervezet munkatársai.

A Magyar Vöröskereszt Ózdi Szervezete ma délelőtt az Autóbusz-állomáson várta a véradókat. A donoroknak egy gyors adminisztrációt követően egy kérdőívet kellett kitölteniük, ezután következhetett a vérvizsgálat. Ezen a pár perces procedúrán mindenkinek át kell esnie a véradáshoz. A Vöröskereszt helyi munkatársai rendszeresen szerveznek ilyen alkalmakat. Ebben az időszakban viszont nincs könnyű dolguk.

„Nyáron a véradó kedv kicsit csökken, tekintettel a nagy melegre, illetve a szabadságolásokra is. A vérkészletre viszont szükség van, beteg emberek ugyanúgy vannak és balesetek is ugyanúgy történnek, talán még több is. Szükség van a vérre és minden ember, aki vért ad három életet ment” - mondta Bereczki Erika, a Magyar Vöröskereszt Észak-borsodi Területi Szervezetének területi képviselője.

Aradi Dániel önkéntesként segíti a helyiek munkáját, emellett pedig saját maga is tesz a jó cél érdekében.

„Én véradó és aktivista is vagyok. Igyekszem én is minél többször vért adni, évente körülbelül ötször-hatszor lehetséges" - nyilatkozta Aradi Dániel, önkéntes, Magyar Vöröskereszt Ózdi Szervezete.

Akadnak olyanok is, akik szívesen segítenének, de egyéb okokból nem tehetik meg, viszont kitartóak.

„Mind a kétszer ugyanez volt, hogy alacsony volt a hemoglobin szintem, elég rossz érzés egyébként, hogy pont egy hajszálon múlott most is, de jövök legközelebb is" - fogalmazott Kriston Szimonetta.

A rendszeres véradók mindig tudják, hol és mikor várják őket az ózdi szervezet munkatársai, és rendszerint meg is ragadják a lehetőséget.

„Ez volt a huszonharmadik véradásom, mindig figyelem az eseményeket, hogy mikor és hol lehet vért adni, mert nagyon egészséges, és az ember tudja, hogy tesz valami jót a társadalomért” - mondta Németh Tamás.

A véradók kivétel nélkül önzetlenül segítenek, semmilyen ellenszolgáltatást, ajándékot nem várnak el ezért cserébe, azért mindig kedveskednek nekik valamivel a szervezők. Legtöbbször csokit, ásványvizet és gyümölcscsomagot kapnak. A Magyar Vöröskereszt nyári kampányában viszont jóval több is lehet a jutalom egy-egy pár perces beavatkozásért cserébe, ugyanis heti és havi nyereményeket sorsolnak ki. A véradók jó tettükért belföldi utazást, koncert és múzeumbelépőt, vagy borkóstolást is nyerhetnek. A fődíj pedig egy kétszemélyes, egyhetes Görögországi nyaralás. Aki vérével segít július vagy augusztus hónapban egy kupont kap, amellyel a véradás.hu oldalon tud regisztrálni. A szervezet munkatársai legközelebb július 26-án a Civil Házban várják az ózdiakat.


908_0_t 908_1_t 908_2_t 908_3_t
908_4_t 908_5_t 908_6_t 908_7_t
908_8_t 908_9_t 908_10_t 908_11_t
Vissza