Fiatal tehetségek2017. július 20. (csütörtök) 19:00 - Sportnews/5900_0_300.jpgÖt egyesület 16 ifjú súlyemelője vesz részt abban az edzőtáborban, amelyet a Sport XXI. program keretében rendezett meg az Ózdi Súlyemelő és Fitness Club. A tizenöt éven aluli tehetségek három szakember irányításával napi két tréningen vettek részt, de szabadidős programok is szerepeltek programjukban. Az első számú szakmai feladat a gyerekek technikai tudásának fejlesztése volt.

Ötéves hagyomány már az Ózdi Súlyemelő és Fitness Clubnál, hogy a nyári hónapokban a Sport XXI. program keretében utánpótlás versenyzők részvételével rendeznek edzőtábort. A 15 év alatti ifjú tehetségek az elmúlt hétvégén, a Suzuki Kaiser Kupára érkeztek meg városunkba, majd a verseny után kezdődött el számukra az egyhetes program, amelyet ózdi részről Fodor Emese szakosztályvezető és Fekete József edző irányít.

A két ózdi szakember mellett az egykori többszörös magyar bajnok súlyemelő, a jelenkor egyik legjobb férfi súlyemelőjének, Nagy Péternek az edzője, Oláh Imre ad hasznos tanácsokat a fiatal fiúknak és lányoknak. A szegedi tréner meglátása szerint a gyerekek becsületesen dolgoztak az elmúlt napokban.

Oláh Imre elégedettségét támasztja alá az a tény, hogy az ifjú versenyzők eddigi legjobb eredményeik megdöntését tűzték ki célul maguk elé. Vannak, akik jelentős javulást tudtak elérni az edzőtábor végére.

Az ifjú tehetségek ózdi programjából a szabadidős elfoglaltság sem hiányzott, ma délután például a hódoscsépányi Hossó Szabadidő- és Lovasudvarban látták őket vendégül. A súlyemelő edzőtábor pénteken egy felmérő háziversennyel zárul.

Vissza