Nem történt bűncselekmény2017. július 19. (szerda) 19:00 - Politikanews/5898_0_300.jpgNem történt bűncselekmény, vagyis törvényszerűen zajlott le a svájci vizes közbeszerzés városunkban. Ez derült ki a heteken át tartó rendőrségi nyomozás eredményeként, s ezt erősítette meg a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-Főkapitányság is, amikor elutasította a feljelentést.

Mint arra bizonyára sokan emlékeznek, a fideszes Németh Szilárd május közepén tett feljelentést az ózdi városvezetéssel szemben. Vádjait egy olyan manipulált, a médiát megjárt beszélgetésrészletre alapozta, amelyet ismeretlenek rögzítettek illegális módon Janiczak Dávid polgármester irodájában. A rendőrségi nyomozás lezárultával nyilvánosságra hozott dokumentumból kiderül, hogy az eljárás során olyan adat és tény nem merült fel, amely szerint bármely hivatalos személy az Ózd város ivóvízhálózat fejlesztésére kiírt közbeszerzési pályázatot befolyásolta volna. Mindezek mellett – tekintettel a rendelkezésre álló adatokra – a hivatali visszaélés bűntett tényállási elemei hiányoznak, továbbá más bűncselekmény elkövetése sem valósult meg.

„Németh Szilárd a Fidesz alelnöke még hónapokkal ezelőtt vádolt meg korrupcióval, nagy nyilvánosság előtt, ez bejárta a Fideszes sajtóorgánumokat, nagy port kavart. Már akkor a nyilvánosság elé álltam, és bizonyítottam azt is, hogy nem igazak a vádjai, a vonatkozó hangfelvétel teljes egészét nyilvánosságra hoztam. Ez nem volt elég, feljelentést tett. Örültem is, hiszen bíztam benne, hogy kiderül az igazság, ami mára meg is történt, hiszen a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-Főkapitányság illetékes osztálya határozatában mondta ki, hogy Ózdon nem történt bűncselekmény, így elutasította a feljelentést. Végre tisztára mosódott a nevem, bár országos szinten ez nem történhet meg, hiszen a sajtó ezzel a hírrel már nem foglalkozik” - nyilatkozta Janiczak Dávid, polgármester. 

Vissza