Kerítésbe csapódott (képgalériával)2017. július 18. (kedd) 19:00 - Híreknews/5893_0_300.jpgIttasan, a forgalomból kivont gépjárművel kocsikázott egy ózdi férfi hétfőn éjszaka. Ez már önmagában is elég indok a büntetésre, de az esetre talán sosem derült volna fény, ha a meggondolatlan autóvezető nem csapódik bele az egyik járdánházi családi ház kerítésébe. A balul elsült kanyarral egy gázcsonkot is kidöntött, amelyből percekig nagy mennyiségű gáz szivárgott a levegőbe. A felelőtlen sofőr autója totálkáros lett, az ingatlan tulajdonosának pedig közel félmillió forintos kára keletkezett.

Kinyílt légzsákok, teljesen elhajlott kerítés és a felismerhetetlenségig összeroncsolódott az autó eleje. Egy járdánházi családi háznak a kerítése állította meg azt az ózdi férfit, aki az éjszakai órákban Borsodnádasd irányából városunk felé tartott. A kocsi orra mégis arra mutatott, amelyik irányból érkezett az autó. A sofőr járműve sebességét nem az útviszonyoknak megfelelően választotta meg, elvesztette az irányítást az autó felett, és az út menti ingatlan kerítésoszlopának csapódott. Ottjártunkkor a helyiek is csak találgatták, hogy hogyan történhetett a szerencsétlenség. A szomszéd gyorshajtásra gyanakszik. Lakatos István úgy fogalmazott: erre ők sem számítottak.

„Éjfélkor történt, nagy csattanás, süvített a gáz. Erre ébredtünk fel. Majd jött a rendőrség, a tűzoltók, a gázosok és csinálták a dolgukat” - mondta Lakatos István.

Az ingatlan tulajdonosa arról is beszámolt, hogy azért nem tudták még elszállítani az autót a reggeli órákban sem a helyszínről, mert a károkozó nem tudta kifizetni a szállítás költségét. Megrongálódott a redőny is, a területen található gázcsonkból pedig percekig szivárgott a gáz. A kár jelentős, közel félmillió forintba kerül majd a helyreállítás.

„Most megyek a biztosítóba, valamint akik a gázcsonkot elzárták a gázosok, azok is azt mondták, hogy ők a gázcsonkot helyrehozzák és a dobozt ami vele jár azt megcsinálják, de azt a vezetéket ami bemegy a házba, azt nekünk meg kell egy vállalkozóval csináltatni. Úgyhogy azt még nem tudom mennyibe fog kerülni, de remélem, hogy a biztosító kifizeti, mert neki is van biztosítása, és nekünk is van” - fogalmazott Számely Zoltánné.

Az ózdi tűzoltóság munkatársai a riasztástól számítva kilenc perc alatt értek a helyszínre, ahol megtették a szükséges intézkedéseket. Bolyky Tamás elmondta azt is, bár a házban lakóknak el kellett hagyniuk az épületet, különösebb lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség.

„Kiérkezéskor a kollégák áramtalanították a gépjárművet, majd kézi erővel megkísérelték elszorítani a gázcsonkot egy darab védősugár biztosítása mellett. Személyi sérülés nem történt, az autóban utazót a mentősök az ózdi kórházba szállították kivizsgálásra. A szivárgást a Tigáz szakemberei szüntették meg, akik szintén nagyon gyorsan kiérkeztek a helyszínre" - nyilatkozta Bolyky Tamás, szolgálatparancsnok.

Az autó a forgalomból is ki volt vonva, ezért a rendőrök levették annak rendszámát, valamint elvették a forgalmi engedélyt is a férfitől.

„A baleset következtében jelentős az anyagi kár. A gépjárművezető olyan módon közlekedett az autóval, hogy előtte szeszes italt fogyasztott, ezzel kapcsolatban kollégáim intézkedtek. Vele szemben büntetőeljárás elrendelésére került sor, büntetőeljárás keretében folytatjuk le a bizonyítási eljárást a baleset ügyében” - mondta Rajhóczki Péter, a Közlekedésrendészeti Osztály osztályvezetője.

Járdánházán februárban is történt hasonló baleset, amely egyrészt a kanyargós útszakasznak köszönhető, másrészt mindkét esetben ittas volt a károkozó. Ezért az Ózdi Rendőrkapitányság felhívja a gépjárművezetők figyelmét, hogy szeszes ital fogyasztása vezetés előtt vagy közben olyan kockázatfokozó tényező, amely büntetőjogi, illetve egyéb szabálysértési felelősségre vonást eredményezhet.


893_0_t 893_1_t 893_2_t 893_3_t
893_4_t 893_5_t 893_6_t 893_7_t
893_8_t 893_9_t 893_10_t 893_11_t
893_12_t
Vissza