Aktív formában (képgalériával)2017. július 17. (hétfő) 19:00 - Városnews/5890_0_300.jpgBeindult az Egészségfejlesztési Iroda nyári tábora. A szervezők sok mozgással, játékkal, egészséges életmódra való neveléssel és egyéb érdekes programokkal gondoskodnak arról, hogy jól érezzék magukat a gyerekek. A kétszer egyhetes turnus során igyekeztek kihasználni a helyi és a környék által nyújtott lehetőségeket.

Egy uniós pályázatnak köszönhetően idén is úgynevezett EFI táborban vehetnek részt az ózdi gyerekek. Az Almási Balogh Pál Kórház Egészségfejlesztési Irodájának munkatársai által szervezett nyári program célja, hogy tartalmas szórakozást és élményeket nyújtsanak a 6 és 12 év közötti fiataloknak. Az intézmény hatalmas parkja különösen kedvez a helyben rendezett szabadtéri programoknak, ottjártunkkor éppen a sportpályát vették birtokukba a táborlakók.

„A tavalyi évben volt először megrendezve az EFI gyerektábor. Azzal a céllal találtuk ezt ki, hogy segítsünk a szülőknek a nyári szünetben megoldani a gyerekek elhelyezését, valamint hogy egészséges életmódra is neveljük a gyerekeket, és sportoljunk. Tavaly nagy sikere volt, ezért gondoltuk úgy, hogy idén is megrendezzük ugyanúgy kéthetes turnusban” - nyilatkozta Dankovics Kitti, projekt koordinátor, EFI.

Ezen a héten 21 gyerek élvezi a tábor nyújtotta lehetőségeket. Ma délelőtt Zákányiné Bányász Henrietta testnevelő tartott nekik sportfoglalkozásokat, és labdajátékokban is részt vehettek a fiatalok. A hét folyamán még számos érdekes program vár rájuk.

„Szilvásváradon lézerharcolni fogunk, majd az utolsó napon a tűzoltóság szervezésével egy habpartit fognak szervezni nekünk. Megyünk még a hódoscsépányi lovas tanyára és a hangonyi játékparkba is” - mondta Csipkés Kristóf.

A résztvevők között sokan vannak olyanok, akik már tavaly is belekóstoltak az EFI tábor hangulatába, és a gyerektársaság, valamint az érdekes programok miatt szívesen jöttek vissza idén is.

„Amikor tavaly itt voltam, akkor volt kutyás bemutató, úgy tudom, hogy ilyen most is lesz, és én ezt nagyon szeretem. Tavaly még nem volt kiskutyám, de karácsonykor kaptam egyet. Az is tetszett, amikor fürödtünk és lézerharcoltunk” - fogalmazott Homonnai Réka.

Az EFI tábor néhány napjában előtérbe került az egészséges táplálkozás, a játék és a sport, hiszen a gyerekeknél manapság éppen a mozgásszegény életmód jelenti az egyik legnagyobb problémát. Otthon sok időt töltenek tévézéssel, internetezéssel, a táborban viszont annál többet vannak kint a szabadban, aktív formában töltve el a szabadidőt. Augusztus 7-től a második turnusban újabb 20 gyerek élvezheti majd a vidám programokat.


890_0_t 890_1_t 890_2_t 890_3_t
890_4_t 890_5_t 890_6_t 890_7_t
890_8_t 890_9_t 890_10_t 890_11_t
890_12_t 890_13_t
Vissza