Mezítláb fociztak (képgalériával)2017. július 16. (vasárnap) 14:42 - Sportnews/5889_0_300.jpgHat csapat részvételével rendezték meg az idei strandlabdarúgó tornát. A játékosoknak délelőtt egymással és a pálya homokjával, délután viszont már az esős időjárással is meg kellett küzdeniük. A mérkőzések jó hangulatban zajlottak, a versenyen amatőr és igazolt labdarúgók is rúgták a bőrt.

Korábban egyéni kezdeményezésre szerveződött a strandfoci torna, ám az idei viadalt a tavalyi esztendőhöz hasonlóan már az Ózdi Sport- és Élményközpont Nonprofit Kft. munkatársai koordinálták. Ebben az évben hat csapat adta le jelentkezését, ebből kettő Borsodnádasd színeit képviselte. A tornát körmérkőzéses formában bonyolították le. Egy-egy formációnak kétszer 12 perces játékidő állt a rendelkezésére, hogy eldöntsék melyikük a jobb. Az időjárás csak délelőtt volt kegyes a játékosokhoz, az elődöntőket és a döntőt már esőben játszották a résztvevők. A rendezvény hat éves múltra tekint vissza.

„Mocsárkó Máté volt ennek az elindítója és kitalálója, hogy legyen egy ilyen jó hangulatú rendezvény, majd az évek során egyre jobban átvettük az irányítást, az Ózdi Sportszervező Iroda, most pedig az Ózdi Sport- és Élményközponttal együtt, vállvetve Mátéval próbáljuk az ózdi strandlabdarúgó tornát rendezni” - mondta Török Richárd, szervező, ÓSÉK.

A tornán amatőr és igazolt labdarúgók is pályára léptek. Volt olyan együttes, amely már ötödik éve vesz részt a megmérettetésen, de céljuk mindig ugyanaz: a legjobbat szeretnék kihozni magukból.

„Sikerült már megnyernünk, voltunk másodikok és lettek gyengébb eredményeink is, de hát nem az eredmény a lényeg, hanem az, hogy jól érezzük magunkat és jól szórakozzunk” - nyilatkozta Sass Tamás, a Frutti di Mare játékosa.

A strandfoci tornát végül az Jóbarátok csapata nyerte meg, a Frutti di Mare második lett, a Kaliberek fantázianevet viselő formáció pedig harmadik. A szervezők emellett most is jutalmazták a legjobb kapust, aki egyébként tavaly is és most is Sipos Bence lett. A gólkirályi címet Farkas Simon birtokolhatja, míg a legjobb mezőnyjátékosnak járó különdíjat Stáb Bence kapta meg.


889_0_t 889_1_t 889_2_t 889_3_t
889_4_t 889_5_t 889_6_t 889_7_t
889_8_t
Vissza