Súlyemelő verseny (képgalériával)2017. július 16. (vasárnap) 12:38 - Sportnews/5888_0_300.jpgTöbb mint hatvan versenyző bizonyította tehetségét, a tizenkét éves múltra visszatekintő ózdi súlyemelő versenyen. A megmérettetésen kezdetekben csak magyar sportolók vettek részt, az utóbbi években viszont már nemzetközi mezőny képviseltette magát. Az idei viadalon a sporton túl, az eddig elért eredmények és a jövőbeni tervek is szerepet kaptak. Az Ózdi Súlyemelő és Fitness Club vezetése továbbra is kiemelt figyelmet fordít az utánpótlás nevelésre.

Idén már tizenkettedik alkalommal szervezte meg a Suzuki Kaiser Kupa névre keresztelt versenyét az Ózdi Súlyemelő és Fitness Club vezetése. A Városi Sportcsarnokban megrendezett viadalon több mint hatvan versenyző bizonyíthatta felkészültségét, és hazánk legjobb versenybírói működtek közre. Délelőtt területi minősítő verseny keretében léptek a súlyok mögé a versenyzők. Délután következett a serdülők küzdelme, itt mutatta meg magát Terebesi Adrián is, aki a bangkoki világbajnokságon Európa-csúcsot javított. Fekete József tanítványa szakításban elért mostani teljesítményével elégedett volt, míg lökésben nyújtott eredménye fáradtsága és lábai gyengesége miatt, hagyott kívánni valót maga után. 260 kg-os összetett eredményével azonban így is megnyerte a 77 kg-osok súlycsoportját.

„Szakításban országos csúcsot sikerült teljesítenem 120 kilogrammot, a lökés az csak 140 kilogramm volt, a 146 kilogrammos legjobbamhoz képest” - értékelt Terebesi Adrián, az Ózdi Súlyemelő és Fitness Club versenyzője.

A városunk színeit képviselő többi versenyző is remekül helytállt a megmérettetésen. A férfiak mezőnyében Terebesi Ákos, Sziklai Zoltán és Dúl Ádám, a hölgyeknél Szőcs Anett állhatott fel a dobogó legmagasabb fokára az eredményhirdetéskor, de Majdán Benjámin, valamint Balog Tibor ezüstérme is szépen csillog. A program kiemelt része a délutáni órákban kezdődött el a junior és a felnőtt korcsoport versenyzőinek bemutatásával. Fodor Emese az Ózdi Súlyemelő és Fitness Club szakosztályvezetője nem csak a szombati verseny eredményeit vonta mérleg alá.

„Az elmúlt évben a magyarországi szakosztály pontversenyében is harmadikok lettünk, ami azért egy nagyon-nagyon jó eredmény, főleg hogy ha megnézzük az átlagéletkorát ezeknek az emberkéknek, mert tizenhat év fölött nem nagyon vannak. Tehát abszolút utánpótlás bázis vagyunk Magyarországon. A gyerekek csodálatosan teljesítettek. A tavalyi évben gyakorlatilag végig nyertük a Magyar Kupát. Az idei évben három emberünk készül az U15-ös, U17-es utánpótlás Európa-bajnokságra” - nyilatkozta Fodor Emese, az Ózdi Súlyemelő és Fitness Club szakosztályvezetője.

A Műegyetemi Atlétikai és Football Club, valamint az Ózdi Súlyemelő és Fitness Club testvérszakosztályi együttműködési szerződést írtak alá a közelmúltban. Megállapodásuk legfontosabb célja: a baráti és partneri kapcsolatok erősítésén túl a sportolás feltételeinek hatékony elősegítése.

„Mi egy budapesti egyetemi klub vagyunk, Ózd azért mégis csak egy vidéki kisváros, mi azt reméljük ettől a megállapodástól, hogy az itteni gyerekek, akik egyébként jól emelnek súlyt, egyetemre, főiskolára kerülnek, ahol mi tudunk nekik valamilyen mentorszolgáltatást nyújtani tanulmányaik, valamint a felvételi során, illetve nálunk sportolnak tovább, nyilván ez a fő cél” - fogalmazott Kalmár Armand, a MAFC szakosztályvezetője.

A két szakosztály megpályázta a Súlyemelő Veterán Európa Bajnokság megrendezését is. Az ózdi club vezetése a hosszú távú terveken túl, a közeljövőre is koncentrál. A versennyel egy időben kezdődött a Magyar Olimpiai Bizottság Sport XXI. Programjának keretén belül, az a súlyemelő edzőtábor, amely során 18 fiatal tehetség tréningezik városunkban egy hétig. Idén 45 éves az ózdi súlyemelés, a jubileumot igyekeznek méltóképp megünnepelni, ugyanis augusztus elején a Serdülő és Ifjúsági Magyar Bajnokságot is megrendezik a Magyar Súlyemelő Szövetség támogatásával, amelynek szintén a Városi Sportcsarnok ad majd otthont.


888_0_t 888_1_t 888_2_t 888_3_t
888_4_t 888_5_t 888_6_t 888_7_t
888_8_t 888_9_t 888_10_t 888_11_t
888_12_t 888_13_t 888_14_t
Vissza