Meleg helyzet (képgalériával)2017. július 14. (péntek) 19:00 - Városnews/5886_0_300.jpgTűz volt ma délelőtt a Brassói úti bevásárlóközpontban. Információink szerint a lángok a húspultban csaptak fel, egy nem megfelelően működő világítástechnikai eszköz miatt. Az eset kapcsán az ózdi katasztrófavédőkhöz is érkezett riasztás, de még kiérkezésük előtt az áruház dolgozói megfékezték a tüzet. Személyi sérülés nem történt.

Szirénahang, villogó tűzoltóautó, várakozó vásárlók. Ez a kép fogadta azokat az ózdiakat, akik ma délelőtt az egyik helyi bevásárlóközpont parkolójába megérkeztek. A helyszínen szerzett információink szerint az egyik húspult környékén keletkezett a tűz az épületben. Az akkor érkezett vevők egy része csak találgatott az esettel kapcsolatban, mások viszont részesei voltak a vészhelyzetnek.

„Felvonult a katasztrófavédelem, gondolom hogy gyakorlat. Ha jól emlékszem már volt rá precedens” - mondta Forray Kálmán.

„Rögtön egy olyan nagy füst keletkezett, és már rögtön küldtek kifelé bennünket, hogy menjünk ki, mert tűz van” - nyilatkozta Takács Zoltánné.

Az áruházban száz, száztíz vásárló tartózkodott, amikor lángra kapott egy lámpatest, de azt azt a cég munkatársai egy poroltóval megfékezték. Az Ózdi Tűzoltóság ügyeletére délelőtt tíz óra magasságában érkezett a riasztás.

„A jelzés szerint egy ózdi áruházban világítástechnikai eszköz égett. Az ózdi tűzoltók kettő darab gépjárműfecskendővel érkeztek a helyszínre. A tüzet az áruház dolgozói kiérkezésünkre megszüntették. Az áruházat a korábban begyakorolt protokollnak megfelelően kiürítették” - fogalmazott Tőkés Tamás, tűzoltóparancsnok.

A helyiek számára valóban nem ismeretlen, hogy mit kell tenniük ilyen esetben, hiszen az ózdi katasztrófavédelem munkatársai minden évben tartanak szimulációs gyakorlatot, amelynek szerves részét képezi a kiürítés begyakorlása is. Az eljárás másik fontos célja, hogy felhívják az emberek figyelmét arra, hogyan viselkedjenek katasztrófahelyzetben. A gyors reagálásnak köszönhetően ma személyi sérülés nem történt és az anyagi kár sem jelentős. Először az áruház dolgozói, később pedig a vásárlók is visszatérhettek napi rutinjukhoz.


886_0_t 886_1_t 886_2_t 886_3_t
886_4_t 886_5_t
Vissza